Macak slazem se sa toom da je dobra na terenu ali je..es auto ako mora stalno visiti kod majstora.
Mozda i mi lovci trazimo previse,zelimo u svaki cosak lovista otici autom ili slicno.
Vidio sam dosta losih terena gdje je lada prosla ali sam isto tako vidijo da je ostajala u nikakvom snjegu pa propadala pa onda vitlo pa se jadna vuce van i slicne svtvari.Vi koji je imate tecite ali iskreno za sta vam sluze vitla na ladi kad je ona najbolji terenac.
aaaaaavecina ljudi kaze za izvlacenje divljaci i slicno ,mada se ja nebi bas slozio sa time.
moze ona stvarno dost sto drugi nemogu ali jse previse kvari.
Trenutno pripremam za teren jednog "Patrola", koji bi trebao privremeno zamijeniti "Nivu". Na pitanje kao riješiti problem oko 24 V vitla i 12 V instalacije i moju ideju da stavim dva alternatora (12 i 24 V) i tri akumulatora - kolega s kojim stalno lovim pitao me je: "Čemu sva ta zaj....a kad i sam znaš da smo se svih ovih godina, koliko koristimo "Nivu", vitlom koristili svega nekoliko puta". To je odprilike odgovor na jedan dio Tvojeg pitanja.
Ne postoji ("normalno") terensko vozilo koje se može izvući vlastitim pogonom iz situacije kad diferencijalima ili podom sjedne na tvrdu podlogu, a pogon joj se vrti u nečem mekanom (blato ili snijeg). U takvoj se situaciji može naći apsolutno svatko bez obzira što vozio i za te slučajeve meni služi vitlo!
Ponavljam da je moja "Niva" 10 godina na terenu i svaki je puta poslije lova (zbog kasnog povratka) ostavljam kod kolege - blatnu kakva je došla iz šume. U tom periodu NIKAD nije bila kod majstora, jer sve kvarove popravljam sam, a nisam automehaničar. Ako to niste u stanju - manite se "Nive", a ja ću je voziti i dalje jer kao što sam jednom "Sejfi" rekao "Kad je volim - neka patim!". (Vjerujte da to i nije neka patnja kad se sjetite kako vam vraća!)