Autor Tema: Odgajivačnica NLT "CRNI GROM" FCI 3764  (Posjeta: 36819 vremena)

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
Odg: Odgajivačnica NLT "CRNI GROM" FCI 3764
« Odgovori #75 u: 03. 12. 2009. 12:52:49 »
Paša je trenutno kod Nenada Čerana u Hrvatskoj,pa će vam on ubuduće odgovarati na sva pitanja u vezi njega

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #76 u: 03. 12. 2009. 12:57:42 »
Njegova braća iz legla su takođe kompletni psi i koriste se u lovu

PRLE  3X PRM  MLADI CH SRBIJE,   IUO  I nr

vlasnik Josip Špehar

PERA  PRM

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #77 u: 03. 12. 2009. 16:53:02 »
PRLE

Offline Fruky

• K 500
  • ovo je moja kinologija
« Odgovori #78 u: 03. 12. 2009. 17:39:35 »
probaj otvori kapiju i pustiga sa lajne pa češ vidjet šta mu je urođeno . zagi
što bi bilo kad bi bilo

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #79 u: 03. 12. 2009. 17:59:03 »

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #80 u: 03. 12. 2009. 18:04:00 »
Ono što moram da napomenem da se trudimo da ne držimo divljake,već uravnotežene i socijalizovane pse.Moja prednost je u tome što je kod mene seljačko dvorište,dakle mnoštvo domaćih životinja na koje se psi navikavaju od malena

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #81 u: 03. 12. 2009. 18:44:57 »
Evo još jedan snimak Benijeve i Dexove vodoljubivosti

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #82 u: 03. 12. 2009. 19:01:51 »
E sad još jedna stvar, da ne pomisle neki kako je kod Laze i mene sve idealno - nije ,kao što nije ni kod ostalih .Jedino mogu reći da se trudimo i u tome u mnogome uspevamo da dobijemo kompletne pse,ali kompletne iznad proseka.Uglavnom su nam psi sa dobrim urođenim osobinama sa kojima je dalje lako raditi i beskompromisnom selekcijom se trudimo da to i zadržimo.Naravno bilo je i promašenih parenja i ponekad smo dobijali i džukele koje ni ne zaslužuju da se zovu Nemački Lovni Terijeri.Neminovno je da bude i takvih jedinki,ali bitno je ne uvrstiti takve jedinke u daljnji odgoj već se okrenuti na drugu stranu i tražiti priliku u parenju sa drugim priplodnjakom.Bitno je da selekcija bude bezkompromisna.Recimo kad biram štene za sebe prvo naravno gledam da je lepo i dobrog karaktera,Zatim sledeći stepenik je sledoglasnost.Ako pas nije sledoglasan ni ne zanima me da li je oštar,on putuje bez obzira i na lepotu i na sve ostalo.

Offline Fruky

• K 500
  • ovo je moja kinologija
« Odgovori #83 u: 03. 12. 2009. 20:25:31 »
Svak ti čast,  znači zato si pašu prodo  zagi
što bi bilo kad bi bilo

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #84 u: 04. 12. 2009. 10:39:36 »
I Paša i Prle I Pera su maximalno sledoglasni,to su psi koji javljaju i fazana.Prle je prvi proterao sledoglasno sa oko 6 meseci,Paša sa 7 meseci,a Pera sa nekih 8,5 meseci .tako da u tom pravcu ne vredi da tražiš "trulu jabuku".Vidim da te žarko zanima zašto sam prodao Pašu.Vlasnik to zna i ne smeta mu.Mogu samo reći da je u pitanju sitnica.Taj pas je odličan ali mi nije "legao na dušu".Kod mene u dvorištu je samo jedan takav,a to je moj Dex.

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #85 u: 04. 12. 2009. 13:55:32 »
Ono što je potrebno znati je da pas kod nas ima fore da pokaže sledoglasnost dok ne stasa za razred mladih a to je 9 meseci.Ako do tog perioda ne pokaže sledoglasnost on putuje jer mi kao takav ne treba i ne želim da ulažem novac u njega da bih ga izveo na izložbu.Paša je ostao kod mene 13 meseci i zaokružio mladi šampionat Srbije

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #86 u: 04. 12. 2009. 13:56:41 »
Dex Crni Grom - sledoglasnost

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #87 u: 04. 12. 2009. 13:57:27 »

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #88 u: 04. 12. 2009. 16:42:47 »
Ono što moram još da napomenem je da sam što se tiče pasa imao i dobrih i loših,naravno procentualno više loših nego dobrih i jedan mali postotak vrhunskih.Pojam :dobar, loš, vrhunski, nema isti kriterijum kod različitih ljudi.Na primer za mene je loš pas koji je samo prosečan ili  ispod prosečan,ili pas koji ima sve odlične osobine ali jednu extra lošu- npr.u svemu je odličan ali voda mu je za nulu  ili je recimo mutav a sve ostalo exstra,ili mu je oštrina izuzetno loša a sve ostalo radi kao singerica i slično.Ali svaki takav pas nađe vlasnika koji će njime biti prezadovoljan,tako da nije isto kad sam recimo u mom slučaju ja zadovoljn  sa psom ili neko drugi jer imamo različite kriterijume.Nekom uopšte nije bitna oštrina  , nekom exterijer(pas sve radi odlično ali je ružan za medalju),nekom ne treba sledoglasnost jer samo jamari i slično.Takvih usko specijalizovanih pasa je puno ali je jako malo kompletnih.Dobar pas za mene je kad je u svim disciplinama iznad proseka,a vrhunski -koji je dosta iznad proseka i to u svemu.

Offline vlada žabalj

• K 100
  • **
  • DEX CRNI GROM
« Odgovori #89 u: 04. 12. 2009. 16:57:09 »
Htedoh reći još jednu stvar:pasa sam imao svakakvih ali lisice su mi bile vrhunske.Mnoge utakmice su se završile bez titule,i mnogima se tresle gaće,kad puštaju psa ma jednog Ðuku,Kreketušu ,Ðurđinku,Čakija,Stanka i druge.Većina njih su imala imena jer sam ih poznavao u dušu i znao tačno kako koja radi.Ako nisam bio poznat po psima ,po lisicama jesam.Nikad se nisam izživljavao nad njima,uvek sam nosio veliki broj jedinki na utakmice ,da bih ih rasteretio.Živele su u ogromnim prostranim kavezima,redovno vakcinisane i čišćene od ekto i endo parazita+kvalitetna hrana,zato i jesu bile vrhunske i bio je prestiž uzeti titulu na Žabaljskim lisicama.Sve je to prekinuto 2007. kad su ukinute utakmice i svaki drugi vid  rada sa NLT-om.Lisice su popuštane,a sva ona druženja i takmičenja,i prave provere pasa su otišle u istoriju.Ostala su samo lepe uspomene