Autor Tema: uzgajivačnica istarski goniča (OD HRVACA)  (Posjeta: 81679 vremena)

Offline Radan

• K 500
Odg: uzgajivačnica istarski goniča (OD HRVACA)
« Odgovori #90 u: 20. 08. 2009. 11:42:28 »
eto ga i u čemu je problem

Offline lov

• K
  • *
« Odgovori #91 u: 20. 08. 2009. 11:47:41 »
Dean,
Pusti rep... A oblik?! Tijelo goniča treba da bude 10% duže nego visoko, a kod prvog psa je obrnuto...
Deane,
kod istarskog kratkodlakog gonica duljina  tijela smije biti veća od visine grebena za najviše 10%. a preporuca se da pas bude sto " kvadraticniji" a to sto ti pricas nema nikakve veze. Standard za istarskog gonica je poznat, pa ga netreba krivo tumačit.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #92 u: 20. 08. 2009. 11:55:12 »
Ja sam i kopirao ovo kaj sam stavio iz standarda...
Meni se osobno ne dopada kvadratičan istarac i malo sam ih i viđao. Kaj bi trebalo da istarac bude kvadratičan poput nlt-a?! Ili je bolje da pas ima lijepu duljinu jer je namijenjen ustrajnom gonjenju i kretanju...

Offline lovacpd

• K 1000
  • Nema lova bez starog Garova!
« Odgovori #93 u: 20. 08. 2009. 12:21:22 »
Ja sam i kopirao ovo kaj sam stavio iz standarda...
Meni se osobno ne dopada kvadratičan istarac i malo sam ih i viđao. Kaj bi trebalo da istarac bude kvadratičan poput nlt-a?! Ili je bolje da pas ima lijepu duljinu jer je namijenjen ustrajnom gonjenju i kretanju...

U skoro sve i jednom standardu za ex-yu gonice stoji "duzina do 10% visine" osim za posavca cini mi se, njemu je od 11 do 13%, ali nigdje ne stoji da je tijelo kvadraticno!

Ali nekad je lakse tumaciti standard po onome sto se ima nego prilagoditi pse standardu
Zuto zensko i zuto pasce ne vodi kuci!!! (M.Lovric, davnih 80-tih)

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #94 u: 20. 08. 2009. 12:24:53 »
Zato i velim.... Pokušaj zamisliti oštrodlakog istraca čoškastog poput terijera...  hao

Offline Radan

• K 500
« Odgovori #95 u: 20. 08. 2009. 14:48:15 »
pa ja vas ne razumin istarac se traži da bude u kocku i šta duži pas slabiji je leđa a time gubi na snazi i sad jedna sitnica zamislite istarca ne ko terijera onako štrkljav već kao jazavčara koliko bi dobio na snazi i izdržljivosti . samo neznam di ste to pročitali o dužini

Offline lov

• K
  • *
« Odgovori #96 u: 20. 08. 2009. 17:53:13 »
pa ja vas ne razumin istarac se traži da bude u kocku i šta duži pas slabiji je leđa a time gubi na snazi i sad jedna sitnica zamislite istarca ne ko terijera onako štrkljav već kao jazavčara koliko bi dobio na snazi i izdržljivosti . samo neznam di ste to pročitali o dužini

Potpisujem!
 Ponavljam u standardu jasno pise da duljina tijela treba da bude za najvise 10% visine i poželjno je da bude što "kvadrastičniji".

Offline kerber

• K 500
« Odgovori #97 u: 20. 08. 2009. 20:38:18 »
Nema ljutnje radane nisam mislio kritizirat mislim da ti je uzgoj odličan a tako i rezultati slika često vara i teško je komentirati lako se pogrješi prvi pas na slici izgleda malo povisok na nogama pa ostavlja dojam da je prekvadratičan nisam siguran dali zbog kuta slikanja ili je malo kratak isto tako rep ovisi o raspoloženju psa ali mi se čini da prva dva nose visoko rep za trećeg je rano reći jer je još štene što se tiče nošenja repa tvoja kuja alka na prvoj strani ove teme nosi idealno rep  a što se tiče što je veća mana visoko nošen rep je diskvalfikaciona mana a nesrazmjernost odnosa dužine i visine samo skida ocjenu osim ako je ekstremna.

Offline Radan

• K 500
« Odgovori #98 u: 20. 08. 2009. 21:30:15 »
pozdrav kerber nema ljutnje samo mi je žao da nismo negdi pa da se lagano pije i štogot prigrize onda bi bila rasprava prava.samo bi tio raspraviti jedno od čega uzimamo oni 10 % valjda od visine+dužina AKO TO DAJE KOCKASTO TJELO ZNAČI OD TE KOCKE DOZVOLJENO JE 10% DUŽINE A ZA REP SAM REKA NI VISOKO NI NISKO A DRŽANJ REPA OVISI O MOMENTU SLIKANJA U RINGU JE SASVIN DRUKČIJE OVE SLIKE SU SLIKANE KAD JE PAS NAPET I NA NEŠTO LAJE A MLADI SU SLIKANI U IGRI

Offline dr.natterwald

• K 500
    • NATTERWALD deutscher jagd terrier
« Odgovori #99 u: 20. 08. 2009. 23:04:08 »
imaju li 5 prste??

Offline krs

• K 100
  • **
« Odgovori #100 u: 20. 08. 2009. 23:32:23 »
Sta duzio pas slabiji je leda , zamislite ISTARCA ne ko terijera onako STRKLJAV ,
            Kod terijera opseg prsa je za 10 do12 cm veci od visine  psa u grebenu ,
            a duzina tijela prema visini psa-tijelo je znacajno duze od  visine psa u grebenu,
                         jadan terijer sve je samo nije strkljav,
   Pozdrav uzgojivacnici od Hrvaca, lijepi istarci zdravi i veseli  d4 d4 d4 ref ref ref         

Offline Radan

• K 500
« Odgovori #101 u: 21. 08. 2009. 10:16:31 »
pozdrav za krs, nismo se razumili ili nisi čita prethodni komentar u kojem se navodi  da zamislimo istarca kao terijera koji je čačkast iako smatran terijera idealnim u svemu.neki navode da triba biti što duži pa sam naveo da istarca zamislimo ko jazavčara

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #102 u: 21. 08. 2009. 10:19:41 »
Ja nisam vidio da je netko rekao da treba biti što duži, već se svi kačimo na to da je duži nego viši, ali ne za više od 10%!

Offline Radan

• K 500
« Odgovori #103 u: 21. 08. 2009. 10:28:04 »
znači dolazimo do one kocke i dozvoljeni 10%

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #104 u: 21. 08. 2009. 10:39:24 »
http://www.celysvet.cz/image.php?fotka=istrijsky-kratkosrsty-honic_1&dd=1751
Kako ti se sviđa ovaj pas? Jel kvadratičan ili duži ne visok?