Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ban noževi
hamon
Deno:
Stari nakovanj svaka čast majstore ovo je prelijepo a ulozeno je jako puno truda..skidam kapu..
Nakovanj jedno pitanje za tebe dali si mozda radio noževe od starih plosnatih turpija..vidio sam na you tubu da ljudi rade nozeve od tih turpija..kakva su tvoja iskustva s tim dali to valja ičemu ili ne..
stari-nakovanj:
--- Citat: Deno - 07. 01. 2013. 01:47:13 ---Stari nakovanj svaka čast majstore ovo je prelijepo a ulozeno je jako puno truda..skidam kapu..
Nakovanj jedno pitanje za tebe dali si mozda radio noževe od starih plosnatih turpija..vidio sam na you tubu da ljudi rade nozeve od tih turpija..kakva su tvoja iskustva s tim dali to valja ičemu ili ne..
--- Kraj citata ---
http://forum.lovac.info/ban_nozevi/new_life_file_or_old_file_life_time_7479.0.html
zasto ne bi valjalo?
deeejan:
--- Citat: stari-nakovanj - 07. 01. 2013. 08:43:23 ---
--- Citat: Deno - 07. 01. 2013. 01:47:13 ---Stari nakovanj svaka čast majstore ovo je prelijepo a ulozeno je jako puno truda..skidam kapu..
--- Kraj citata ---
http://forum.lovac.info/ban_nozevi/new_life_file_or_old_file_life_time_7479.0.html
zasto ne bi valjalo?
--- Kraj citata ---
svaka cast ovaj je fantastican..i noz i drska i futrola,a i perlica bravooo bravooo
tyrol:
--- Citat: stari-nakovanj - 07. 01. 2013. 08:43:23 ---zasto ne bi valjalo?
--- Kraj citata ---
Kolika je bila debljina turpije prije obrade, te nakon prvog kovanja? Imam par turpija koje bi možda mogle odgovarati za ovu namjenu...
stari-nakovanj:
--- Citat: tyrol - 07. 01. 2013. 10:57:14 ---
--- Citat: stari-nakovanj - 07. 01. 2013. 08:43:23 ---zasto ne bi valjalo?
--- Kraj citata ---
Kolika je bila debljina turpije prije obrade, te nakon prvog kovanja? Imam par turpija koje bi možda mogle odgovarati za ovu namjenu...
--- Kraj citata ---
ako zelis da ti ostanu zupci netaknuti, debljina noza je na kraju ista kao i debljina turpije - to je kao na ovom primjerku.
ako zelis noz iz celika za turpije (Č.1941) onda se krene kovati iz sipke kupljene u ducanu, a ne turpije. drugim rijecima nema smisla kovati noz iz turpije samo radi celika.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju