Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ban noževi
laminirane puukko ostrice - generacija II :D
stari-nakovanj:
...novi celik pronasao put do ispod mog cekica - silver steel iliti srebrni celik...Č.6840 po nasem starom standardu: 1,2% C, 0,2% Cr, 1,1% V, 1%W
oblozen zeljezom i zakaljen na oko 60 HRC-a grebe staklo nakon popustanja ko od sale, a prolazi savijanje u skripcu za 90 stupnjeva bez najmanje pukotine (i ravnanje - ne, niti jedan od ovih nije tako testiran).
povrsina je zavrsena je sa papirom P180, uronjena u kiselinu radi izrazavanja kontrasta i zastite od korozije, a naknadno cetkana strojno (nesto poput stone washa). drugim rijecima, idealna povrsina za svakodnevne "user-e" na kojoj se nece brzo vidjeti tragovi koristenja, ostrenja i sl. naravno, i smanjuje cijenu.
priamarna fazeta je na oko 15 stupnjeva brusena skoro do nule i onda sekundarna na oko 30 stupnjeva (odokativno) - sve u svemu iznimno tanka ostrica za fine poslove.
zlupal sam par komada da vidim sto ce selo reci, pa evo par slikica:
tragovi kovanja su ostavljeni namjerno, a ostaviti ih tako male iznimno zajebano i bas sam si super kaj je uspjelo.
mozda se svi cine isti...to je i bil plan, a ako ne, naravno i to je bio plan :D
vec sam postao ovaj filmic ali ako netko vidio...ovak ih delam:
komentari dobrodosli.
deeejan:
cudo jedno.. :P
svaka cast kolega bravooo
Deno:
Svaka čast 1liga
tyrol:
Ban ludiloo
"To je Ban...
...nova oštrica svaki dan" z10
likabrinje: