Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ban noževi

puukko - kovanje

<< < (10/14) > >>

lovacpd:
ovu temu treba preimenovati.....
puukko - umjetnost....
 just

Baki:
 d4 d4

stari-nakovanj:

ovu temu sam pokrenuo na nekoliko foruma i koliko je suditi po postovima odlicno je prihvacena, zato vam sad pisem sljedece (moram samo paziti da ne zvuci presluzbeno jer se ipak radi o prijateljskom druzenju uz vatricu)...

nas par kovaca nalazimo se jedan dan u kovacnici i malo bumo lupali. ja cu odrzati "demonstraciju" izrade puukko noza od odabira materijala, kovackog varenja, kovanja, toplinske obrade do ostrenja, a jos neki decki nesto, ovisi kako se dogovorimo. u glavnom, bar jedan noz bi se trebao napraviti od a do zh. uz, naravno, sva moguca pitanja koja ce biti postavljena i odgovore koje cemo moci smisliti.

sve u svemu, trebalo bi biti zabavno i poucno!

neke smjernice:
1. odjeca i obuca primjereni kovacnici - robusnije, nema suza ako se zamaze, nezapaljivo na prvi pogled i sl.
2. zastitna oprema - zastitne naocale donesite sami ili ce te dobiti neke moje zmazane i mutne, a ostalo nije potrebno
3. nema cuge (alkohola), nema klope (cisto iz higijenskih razloga)...uzmite si par kovanica za aparat za kavu ili caj.
4. zdrava logika - obavezno

jedini problem koji se moze desiti je da dode previse ljudi i da to vise izgleda kao plac nego kao neka kvalitetna demostracija nekih vjestina, pa 10 ljudi, mislim da bi bilo maksimum. zato, ako zelite prisustvovati, posaljite mi mail i ako vam odgovorim potvrdno, slobodno dodete.

akcija je u:

sesvete - krizanje industrijske ceste i jelkovecke ceste (tam se nademo i onda u kovacnicu, 50 metara od krizanja)
12.12.2009 (subota)
7:00 - 13:00 (u 8 palim vatru, pa ko ziv ko mrtav)
kontakt: 091/ 901 48 18

najlaksi put ako se krece iz dubrave prema sesvetama: desno na krizanju kod zgrade na kojoj pise SAMSUNG (europa trade), ljevo na drugom semaforu. stati na krizanju kada se uoci velika crvena hala sa natpisom na krovu "RB". cimnuti na mob i netko dode iz kovacnice po vas.

eto, toliko od mene za sada, ako dode do nekih promjena, tu postam.

Schultz and Larsen:
Svaka cast!  zagi bravooo Decki koji ste u blizini imate priliku da se malo opustite uz nesto sto nije svakodnevica i vidite umjetnike na djelu.

nostromo:
Svaka cast na ovoj akciji!  d4

Ja bi rado navratija, bas mi zena kupila neku majicu koja mi se ne svidja  ;D, al kod mene je sezona u punom jeku pa ako neko pozeli nauciti kako koperati i ispolirati brod mogu i ja organizirati neku prezentaciju ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju