Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ban noževi
puukko - kovanje
stari-nakovanj:
--- Citat: magwin - 17. 12. 2009. 19:24:42 ---odlično!svaka čast! bravooo bravooo
a kako i s čime radiš brušenje oštrice i onog dijela iznad njega?
dali je to po nekom pravilu,kutevi u odnosu na debljinu i visinu oštrice ili od oka?
--- Kraj citata ---
brusenje zavisi od noza do noza, u ovom slucaju je islo prvo ugrubo sa fleksericom, tracnom brusilicom i turpijom. nakon kaljenja, vodobrusni papir i kamen.
ne bih bas rekao da se drzim pravila ko pijan plota ali ih uzmem kao smjernicu.
ako pod onaj dio iznad mislis na leda noza, to radim sa turpijom, htio sam da cijela stvar bude malo grublje izvedbe.
stari-nakovanj:
evo par novogodisnjih.
materijal je celik za lezajeve.
Ry1:
Mogao sam ovo i na PP ali nema veze. Sto vise gledam tvoje ostrice sve vise mi se svidjaju,a svidele su mi se na prvi pogled.
Rad zaista izgleda lepo , a u kvalitet ne sumnjam.
Zanima me da li ti na takav nacin i od tih materijala kujes iskljucivo puukko ostrice ili mozes (i hoces) da uradis i nekakv drugi oblik ostrice?
Ako je odgovor da, sam odluci da li cemo preliminarne razgovore obavljati ovde ili privatno.
pozdrav
Ry
dejalovac:
ovo sam napravio od testere za metal koja je ista kao i ona sto se stavlja na cirkular z asecenje drva.
prvi noz koji sam napravio i nije lose ispao,bar po mom misljenju,mora da se odrzava jer je sklon korodiranju.
Nakovanj voleo bih tvoje misljenje.
Ovde u mojoj okolini nema ni jednog majstora kovaca da odem malo na zanat jer mi je zelja da pocnem sa kovanjem,steta sto nisam blizu tebe.
dejalovac:
i ovu macetu sam ja napravio od istog materijala kao i noz
tri dana je bila na krcenju i probijanju puteva po lovistu i nikakvo joj ostrenje nije trebalo
kazi mi kom obliku noza spada ovaj sto sam napravio,kako se zove ovakav noz?
HVALA
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju