Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Dobra kob

<< < (11/21) > >>

komer:
daj mi neke smjernice za literaturu o uzgoju divljaci,nije je problem kupiti,samo je problem gdje je nabaviti?

PH DBK:

--- Citat: komer - 24. 11. 2008. 14:50:13 ---daj mi neke smjernice za literaturu o uzgoju divljaci,nije je problem kupiti,samo je problem gdje je nabaviti?

--- Kraj citata ---

ako si mene pitao, nažalost o tome ne znam puno jer se ne bavim uzgojem nikakve divljaći kod nas, a istini za volju u ovom trenu me baš puno i ne zanima.
a da se može kupiti vjerojatno može, mislim da bi ti neka skromna pretraga na internetu dala željeni rezultat

komer:
sve sto se dalo nabaviti sam nabavio...najvise o uzgoju pernate divljači...sad bih prosirio vidike na zeca,te ostale vrste divljači...o zecu stvarno nisam nasao literaturu,znam da je najveci problem proljev kod zeceva i nagla promjena ishrane,ali cini mi se da je to kap u moru problema na koje se nailazi u uzgoju!

KOBI:
Sticajem okolnosti sam naisao na "Dobru kob" cini mi se najnovije izdanje 93. ili cetvrto nisam siguran.
Nisam nikada citao do sada pa me zanimalo sta se tu nudi stoga sam uzeo jedan primjerak za 20 kuna na Plesu.
Po mom misljenju puno je bolji casopis a i kvalitet samog papira i broj stranica nego sto je nas koji dobijamo preko lovackog saveza.
Jedino sto ima premalo prica iz lova i ulova  obicnih lovaca i njihovih slika i trofeja.Svugdje se spominju samo predsjednici udruzenja i ostale glavesine,cak sam procitao da ce neko nekome poklonit jelena ako se ozeni itd.
Nema nista posebno ni o oruzju ali zato je sila reklama nocnih uredjaja itd.
Sve u svemu nije lose bar sto se mene tice iako da sam sta naucio sto je je nisam...

peko:
Želio bih se osvrnuti na članak iz posljednjeg broja Dobre kobi a kojeg potpisuje uvaženi kolega T.Svetić allias "MEDO"(forum) a za kojeg smatram da nebulozama o hicima na srneću divljač na udaljenost od 600 metara propagira kao nešto uobičajeno i normalno dok hice od 400 metara ne želi ni komentirati jer nisu vrijedni spomena.Kad ovo pročitaju iskusni lovci,majstori lovačkog zanata povratit će i gulaš i gemište,dok će mladi i neiskusni učiti pogrešno.Ne želim objašnjavati zašto je hitac na srneću divljač limitiran i zakonom i lovačkom praksom jer bi to svima trebalo biti poznato i prema tome gospodine Svetiću polakše i razumnije u nove lovačke uspjehe. 2p

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju