Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Knjige o lovu

<< < (23/47) > >>

Laufer 223:
To je dobra knjiga sa crtanim ilustracijama, prvi put sam tu pročitao za povlaku koristiti domaću mačku osmuđenu na vatri sa utrobom, korištenje mokraće od lisice koja se tjera, jamarenje, ima savjeta kojih danas više nema. Nažalost tu knjigu sam posudio pokojnom prijatelju koji je obolio od tumora na mozgu i zaboravio da sam mu posudio knjigu. Od tada više ne posuđujem.

deeejan:
takvi prakticni savjeti se nazalost nadju samo u staroj literaturi do koje se tesko dolazi...
knjige novijeg datuma, sve nesto teoretski, znanstveno obradjeno, na nekoj "visoj stepenici", sto u prakticnon lovu i na terenu nije od neke koristi...
uzmite primjer " lovstvo"kesercanek i "lovstvo"mustapic...
za prakticnog, nazovimo obicnog lovca, nebo i zemlja...
nazalost...

Laufer 223:
Osobno sam  poznavao pok. Zvonka Mustapića volio dobro pojest i popit, bio ugodan čovjek, a knjiga se uglavnom pisala skidanjem podataka s interneta u redakcijui Lovačkog vjesnika. Za autora piše Zvonko Mustapić i suradnici, e sad ti suradnici su dali veći obol knjizi od Mustapića, ali Mustapić pobrao vrhnje. O njegovom praktičnom znanju o lovu i u lovu bolje da ne pričamo. Sa starim autorima tipa Čeović, Kersterčanek, Car, Dragišić, Turkalj- neusporedivo.

mzajcek:
Potpuno se slažem poštovani kolega. Ja sam skupio 48 g. lovačkog staža i neke autore sam imao čast upoznati osobno, mislim na autore stručnjake starog kova, kao inž. Srdića, Raića, Roohra,Andrašića i još neke, kad je LSH imao lovište Čazma. Srdić mi je bio lovni mentor.
Nema im premca, od ovih, nazovimo stručnjaka današnjice, nema koristi. Niti što istražuju, a kad nešto i napišu, to je na temelju onog što su drugi već odavno istražili.

mzajcek:
Biblioteka prvih izdanja Lovačkog saveza Hrvatske, posjedujem ih sve.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju