Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Knjige o lovu

<< < (34/44) > >>

leon:

--- Citat: trapavi - 30. 05. 2020. 18:44:28 ---I ja imam nešto tih knjiga što mi je ostalo , napr divlje svinje od autora Blaža Krže , te uvod u lovstvo od Hrvatskog lovačkog saveza i lovac i divljač od Tomislava hruškovca.
E sad malo listam i nađem podatak za municiju za lov divljih svinja  gdje kaže doslovno -puška minimalnog kalibra 6,9 mm i municijom čija minimalna težina zrna iznosi 9.7 grama, a minimalna udarna snaga na 100m 2500jula.
prije toga je spomenuto da se odstrel papkara u Sloveniji dozvoljava samo puškom sa olučenom cjevi. Inače knjiga je Sarajevsko izdanje.
Sljedom toga mislim da one vječne polemike dali je 270 win dozvoljen ili ne za lov svinja tu ne prolaze jer je dozvoljeno 6,9 mm a mislim da težine i energije ima.

--- Kraj citata ---

Zadnji pravilnik iz 2016 kaže:
- d. svinja  6.5 mm, zrno 9g (monolit 8g), 2500 J na 100 m.
- prase 6 mm.
- medo 7 mm, zrno 11 g,  3000 J, itd.

roger:

--- Citat: calibar3006 - 31. 05. 2020. 08:20:41 ---
--- Citat: Laufer 223 - 30. 05. 2020. 12:13:19 ---Ova Lovac na lisice je ispod nivoa struke od autora totalnog amatera pisana sa željom da se nešto zaradi. Ova stara Lisica iz posljeratnog razdoblja negdje 1948 je izvrsna, nažalost meni ukradena.

--- Kraj citata ---
Do ove LISICA od Šoštarića iz 1948. teško sam došao (dugo sam je tražio) a ova do nje je od Čeovića "Lov u pitanjima i odgovorima" izdanje iz 1967.

--- Kraj citata ---

Interesantno kako ni za stare, kvalitetne knjige, nema volje da se tiskaju ponovljena izdanja.

trapavi:
Interesantna je stvar da su sve te stare knjige po meni puno bolje nego ova nova izdanja. Ko više danas uopće i ima interesa pisat knjige i pri tom skupljat podatke iz raznih izvora  i raznih autora . Danas važi pravilo - ne radi ništa što na brzinu ne donosi novac, drugim rječima svi vole bit lakokrušići.

Gogsa:

--- Citat: calibar3006 - 31. 05. 2020. 08:31:39 ---
--- Citat: Gogsa - 30. 05. 2020. 12:20:40 ---
--- Citat: calibar3006 - 30. 05. 2020. 10:07:50 --- d13  zagi

--- Kraj citata ---

Kolega,recite mi u koju Biblioteku ima one dve zadnje knige koje stoje jedna do druge sa etikete Divlje svinje i Fazana.Bas bi hteo da ih procitam.
  zagi

--- Kraj citata ---
Kolega ja ih često držim u rukama i rado ih "čitam" pomalo..srećom pa su "štampane" u velikom broju,tako da bez brige bit će prilike kad te opet put nanese u RH možemo ih "čitat" i zajedno  sauf  ,a bit će i za ponet da se nađe i kod tebe koja u tvojoj "biblioteci" ..   zagi

--- Kraj citata ---
Odlicno kolega,ja ih rado chitam u drustvu tako da moze i da se porazgovara i na slichne teme.
Mene put rado nosi u RH i trbao sam po planu da ovih dana da budem vec tamo, ali zbog ovog stanja cekam jos malo da se situacija olabavi.
Ako smo se mi vec negde upoznali potsetite me . zagi

sheytan:

--- Citat: calibar3006 - 31. 05. 2020. 08:31:39 ---
--- Citat: Gogsa - 30. 05. 2020. 12:20:40 ---
--- Citat: calibar3006 - 30. 05. 2020. 10:07:50 --- d13  zagi

--- Kraj citata ---

Kolega,recite mi u koju Biblioteku ima one dve zadnje knige koje stoje jedna do druge sa etikete Divlje svinje i Fazana.Bas bi hteo da ih procitam.
  zagi

--- Kraj citata ---
Kolega ja ih često držim u rukama i rado ih "čitam" pomalo..srećom pa su "štampane" u velikom broju,tako da bez brige bit će prilike kad te opet put nanese u RH možemo ih "čitat" i zajedno  sauf  ,a bit će i za ponet da se nađe i kod tebe koja u tvojoj "biblioteci" ..   zagi

--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju