Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

lovacki vjesnik 06.2014

<< < (10/12) > >>

Fazan Okićki:

--- Citat: gperic - 30. 06. 2016. 13:03:39 ---
--- Citat: Fazan Okićki - 30. 06. 2016. 12:22:27 ---
4b. Gdje naći autore koji bi kvalitetom svojih tekstova iz broja u broj ispunjavali visoke kriterije publike koja ovdje vapi za kvalitetnim štivom? Jer svi bi čitali, a malo se njih "trga" da nešto kvalitetno napiše.  d6

Lako je napadati i pljuvati. Ajmo ponuditi nešto konstruktivno. Probajte pa ćete vidjeti kud će vas to odvesti ;-)

--- Kraj citata ---

Ima autora samo ih nitko neće plaćati. Svojedobno sam i sam pisao članke, vjerujte za to treba odvojiti dosta slobodnog vremena. Nađi ideju koji tekst, piši, traži po internetu podatke vezan uz isti tekst, traži stručna mišljenja, znanstvene studije, recenziraj, uklopi zanimljive fotografije, a za čega. Da bi mi netko rekao hvala. Prošla su ta vremena kada se radilo bez para. Danas svaki trenutak slobodnog vremena, a kojeg je iz dana u dan sve manje, potrošim na sebe, druženjem sa sinom ili obilaskom lovišta.

--- Kraj citata ---

U potpunosti se slažem. I samo potvrđujete moju tezu. Časopisi propadaju i bez naknade autorima za tekst. A sve je to posljedica malog broja zainteresiranih za nove informacije. Pitanje od milijun dolara je kako presjeći ovaj zatvoreni krug?

VEThunter:
Kada se već raspravlja - što mislite, koliku bi nakladu mogao imati jedan kvalitetan, dvo(tro)mjesečnik koji bi sadržavao desetak tema i koštao 30-40 kn? U kojoj nakladi se prodavao Lovočuvar? Ima netko primjerak pa da nađe podatak?

d1

Fazan Okićki:

--- Citat: VEThunter - 30. 06. 2016. 13:58:52 ---Kada se već raspravlja - što mislite, koliku bi nakladu mogao imati jedan kvalitetan, dvo(tro)mjesečnik koji bi sadržavao desetak tema i koštao 30-40 kn? U kojoj nakladi se prodavao Lovočuvar? Ima netko primjerak pa da nađe podatak?

d1

--- Kraj citata ---

Lovočuvar je u svojim počecima (prvih 11 brojeva) imao preko 100 stranica. Broj 10 imao ih je 125. U tih 125 stranica teksta obrađeno je 20-ak tema što daje u prosjeku cca 6 stranica po temi,a  to je već ozbiljan tekst. Podatak o tiraži nisu stavljali u Impressum pa ne znam njihovu nakladu. Cijena mu je bila 35 kuna.

Fazan Okićki:

--- Citat: Fazan Okićki - 30. 06. 2016. 16:00:48 ---
--- Citat: VEThunter - 30. 06. 2016. 13:58:52 ---Kada se već raspravlja - što mislite, koliku bi nakladu mogao imati jedan kvalitetan, dvo(tro)mjesečnik koji bi sadržavao desetak tema i koštao 30-40 kn? U kojoj nakladi se prodavao Lovočuvar? Ima netko primjerak pa da nađe podatak?

d1

--- Kraj citata ---

Lovočuvar je u svojim počecima (prvih 11 brojeva) imao preko 100 stranica. Broj 10 imao ih je 125. U tih 125 stranica teksta obrađeno je 20-ak tema što daje u prosjeku cca 6 stranica po temi,a  to je već ozbiljan tekst. Podatak o tiraži nisu stavljali u Impressum pa ne znam njihovu nakladu. Cijena mu je bila 35 kuna.

--- Kraj citata ---

Zaboravih, izlazio je kvartalno odn. 4 broja godišnje. Osnovne i šture informacije još se uvijek mogu pronaći na http://www.lovocuvar.info/index.php

z14

carlo:
Nekad davno iza sedam brda i dolina izlazio je jedan , neugledan casopis , lovacki i ribicki a zvao se ZOV.
Koncept  tog lista od prije 30-tak godina trebalo bi poslati u LV ili DK pa neka ga primjene u danasnjim prilikama.
A ne da nam clanke pisu , kao sto je Laufer primjetio , osobe koje samo misle da o lovu nesto znaju.
Skolica u Karlovcu je ok , treba uciti ali to nikako nije dostatno za pisanje clanaka u glasilu HLS -a.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju