Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
Lovački vjesnik
shandi:
ja bih prije rekao da ima previše nekvalitetnih tekstova.omjer teksta i reklama je takav i takav mora biti,inače se nebi mogli pokriti financijski.ali zato tekstovi i članci moraju biti kvalitetnije obradjeni,stručni i poučni
zvedris:
ma ljudi,internet stranica od HLS-a je čisti primjer kako kaskaju za trenutnim stanjem i stupnju razvijenosti društva.
poznajem neke klince koji imaju stranice neusporedivo bolje od gore navedenog.
doista dijelim vaše mišljenje i razočaranje s LV-om,jer stvarno sam nakondva mjeseca pauze očekivao nešto od tog lista ,A NE DA GA DOISTA PROLISTAM ZA 5 MINUTA.
kažem prolistam jer za čitanje doista nema ništa.
VAKUM koji postoji u nekom svijetu za nas lovce kaj se tiče obrade tema novosti,balistike,itd. umjesto da se smanjuje sa stupnjem razvoja razmjene informacija,on se još povećava.
Novosti iz lovišta(a bilo ih ovog ljeta)da nema ovog foruma vjerojatno bi čitali u zimskom broju LV-a.
Mišljenja sam da LV nikako nesmije ugasnuti ali da je na aparatima je.
List koji bi treba biti ogledalo lovsta u državi to svakako danas više nije.
Earl Grey:
--- Citat: skyangel - 25. 08. 2008. 14:43:56 ---Istina je da LV baš i nije nešto bogat stručnim člancima već slikama i okupljanjima glavešina te oglasima. Međutim malo gledam te oglase i financijsku strukturu samoga LV. Mi plaćamo godišnje 200 kn članarinu HLS-u. Sa tih 200 kn imamo pravo biti članovi HLS-a, osigurani smo te dobivamo 10 brojeva LV-a godišnje. Eh sad čisto gledam tiskanje tog LV-a.
Ja nisam stručnjak za tiskanje niti niš, no baš mi i ne zvuči nekak realno da HLS od 200 kn godišnje tebe može osigurati + otiskati ti 10 primjeraka LV-a po 70-80 stranica u BOJI na kvalitetnom papiru valjda nekom???? Nekak mi to zvuči prebajno. Mislim da se oni dosta pokrpaju od tih oglasa i razumljivo je da imaju što više prostora za njih. Ovo govorim ovak na pamet kak to zgleda laički izvana, možda je priča dublja, ne znam. Ali na prvi pogled, imam feeling kao da nas HLS časti sa tim LV-om kakav god da on je...
--- Kraj citata ---
Slažem se da LV nije skup, no nije stvar u tome. Reklame nisu uopće toliki problem. Problem je da reklame počinju biti sve zanimljiviji dio LV, a stvarno ne znam kako se reklama odjednom toliko poboljšala??? Ili su se tekstovi stravično pogoršali!!!! Da se ne ponavljaju iz broja u broj, bilo bi mi zanimljivije proučiti reklame nego čitati besmislena trkeljanja i pričice "tko je koliko popio i požderao".
Financiranje LV uopće nije problem. Da je kvalitetan, dao bih i 400 kn godišnje; novac ovdje nije bitan. Tko želi isplativost može se pretplatiti (za veće novce) na puuuno kvalitetnije časopise poput Lovočuvara i nekih stranih časopisa. Stvar je, a to od početka ponavljam, u blaćenju ugleda hrvatskog lovstva takvim jadnim službenim glasilom. Bilo je vremena (kraj 80-ih, početak 90-ih) kada je LV doslovno grcao u teškoj financijskoj situaciji i držao se za donacije kao za zadnju slamku spasa; dvobroji su bili učestala pojava, a kvaliteta papira i izrade katastrofalna, no taj LV si mogao bar s guštom pročitati i nešto iz njega naučiti. Djelomice je to zbog zasluga pok. Edija (i Tihomira Kovačevića), djelomice zbog vrhunskih autora koji su tada pisali (Sabljica, Stojadinović, Gjalski, Trohar...), ali najzaslužnija je bila svjesnost da nije u redu lovcima podvaljivati smeće i praviti se da to smeće ima neku vrijednost. Tadašnje urednišvo, iako se više puta moralo poniziti i zatražiti donacije od lovaca koji su već platiti svoje pretplate, bar je zadržalo dostojanstvo i ljudskost; trudili su se i u takvim teškim uvjetima dati najbolje od sebe i zadovoljiti svoje čitatelje, koji su u jednom trenu bili zaslužni što se LV nije ugasio i tako prekinuo stoljetnu tradiciju. Zato, neka mi nitko ne govori da je LV takav zbog kojekakvih financijskih i tržišnih razloga; stvar je u ljudima i ljudskoj bezobraznosti. Ako je mogao u takvim vremenima LV biti kvalitetan časopis, može i danas, kad je situacija mnogostruko bolja. Neki bi ljudi jednostavno trebali zaboraviti bijedne izgovore i prionuti na posao!!!!
P.S.- Web stranicu HLS-a uopće neću spominjati; to je zasebna tema. A doći će i ona na red...
lujo:
Mene od oglasa i reklama(koje su nekad ili često korisne), puuuunooo više smeta kada se u jednom br. LV 10 puta vidi glavina, našeg predsjednika saveza... da su njega pokazali 1, a bilo koju sliku neke divljači 9 puta, mislim da bi nam svima bilo oku ugodnije... usput budi rečeno, bave se nebitnim stvarima, pa važnije i zanimljivije teme jednostavno ne stignu obradit... P.S. ovako sam nešto već napisao gl. uredniku, ali nije objavio niti je želio odgovoriti... d1
fazan:
Drugi tjedan biti ću sa Ivicom i Marijanom te ću im skrenuti pozornost na sve ovo što je do sada napisano na forumu ,makar vjerujem da čitaju diskusije, te ih zamoliti da se izjasne o svemu što je ovdje izneseno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju