Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
Lovački vjesnik
Lovac:
Za prvu ruku, pošto vidim da ti ide dobro istraživanje, napravi za sve nas jedan članak o povijesti (detaljnu kronologiju, sa izdavačima, urednicima i opaskama) LV, odnosno još opširnije kronologiju lovačkih glasila na ovim prostorima. O tome se vjerojatno pisalo u više navrata, vidi npr. LV. 11 i 12/2001, LV. 3/2002, Dobra kob u jednom broju pobrojava i daje naslovnice lovačkih časopisa u HR. takav jedan članak trajno će stajati na portalu LOVAC, ne vjerujem baš da će ga LV objaviti, ali bi takva sinteza bila zasigurno zanimljiva za svakoga lovca u HR. z14
perop:
Earl Grey je mlad i revolucionaran. Ipak ne mora netko biti akademik da ukazuje na neke probleme. Ovdje i problem i jest u tome što što nitko kvalificiran ne ukazuje na probleme LV-a tamo gdje treba i gdje se to može. Nadam se da ovdje nije zabranjeno o tome pisati.
Za kvalitetnije stručne suradnike nema se novaca. U više navrata sam sjedao sa ljudima iz HLS-a koji očito na glasilo LV prigovaraju samo s pristojne udaljenosti. Za takvu demokraciju je rekao Pukovnik Gadafi da je ona "tihi lavež". Dok Earl Grey bude imao prilike nešto reći o LV-u na zato adekvatnom mjestu o LV-u će se pričati kao o aoristu, nečemu što je nekada davno izlazilo, davno se ugasilo a što je bila šteta jer je bilo prepoznatljivo i hrvatsko. Njemački engleski i bog zna čiji časopisi neće moći prikazati situaciju u hrvatskom lovstvu onako kako se to nekada radilo. Skalin po skalin ovo je jedan od načina gubitka identiteta.
Zato ne treba uvijek gledati tko je nešto rekao nego i što je rekao.
perop:
To što LV nije napisao nijednu stranicu o Forumu koji ga je po meni po interesantnosti pretekao
nije nikakvo čudo. Na žalost velika većina hrvatskih lovaca ne čita i nezna za ovakve portale.
Budućnost hrvatskog lovstva je u protoku slobodnih informacija koje će se koristiti za napredak i razvoj hrvatskih lovaca i lovstva uopće.
Na ovakav način i uz ovako organizirano lovstvo i čelne lovačke udruge mogu se bez problema donositi ovakvi propisi o lovačkom oružju, streljivu i lovu uopće. Neka to netko pokuša npr u USA, Francuskoj, Italiji itd. Kada sam pitao ljude iz HLS-a da nam nešto pomognu poradi rigoroznih i glupih zakona kao što se Zakon o otocima i drugi isti su mio rekli da se moramo za to izboriti, pa ti misli kako.
Ipak smatram da stalnom konstruktivnom kritikom treba ukazivati na ovakve probleme i pokušati postići da se o njima raspravlja na pravim mjestima inače će SUMRAK brzo doći.
Štef:
Svi mi čitamo LV i vidimo njegovu problematiku,željeli bi da ima više strana, kvalitetnije tekstove, interesantne fotografije. A što smo od toga učinili da bi bio bolji, koliko je od nas poslalo koji smisleni tekst, interesantan za cijelokupno hrvatsko lovstvo? Mislim da bi nas na prste pobrojao. Osim toga svatko od nas ima priliku napisat svoje iskustvo iz lova, ustupiti kao stručni članak LV i stavit svoj potpis ispod. Ako je zbilja kvalitetan i zanimljiv vjerujem da će ga g Lekić objaviti.
Osim toga da svi ovdje koji smo članovi ovog foruma i potpišemo neku peticiju (teoretski) to bi bilo oko 2% članstva HLS-a. Što je sa ostalih 98% lovaca, imaju li i oni pravo na mišljenje i svoj stav!
Nikola:
--- Citat: Earl Grey - 31. 08. 2008. 01:07:06 ---Eh, Lovac, što si se u zadnje vrijeme raspisao... Ja lijepo rekoh da se nadam da me nećeš krivo shvatiti, ali eto...
Ako ste zamislili da ovaj forum ima pasivnu ulogu u svemu tome te da i dalje nastavi funkcionirati kao dosad, onda ću te svoje revolucionarne i agresivnije ideje morati realizirati na nekom drugom mjestu. U redu, može i tako, no i dalje mislim da se time gubi jedna potencijalno velika medijska moć i utjecaj na javnost, a što iskorištava HLS te se sasvim slobodno maćehinski ponaša prema forumu i portalu. Ako namjeravate tako raditi, egzistirati bez borbe te se pokušati probiti jedino kvalitetom i radom, uklopit ću se i nastojati dati sve od sebe kako bih i ja pridonio ovom forumu. No, također vas molim da me krivo ne shvatite i ne zamjerite mi na povremenoj žestini i malo intenzivnijem pisanju; nikad nisam naučio biti tih i sramežljiv, a konformizam i podilaženje "velikima i iskusnima" sam oduvijek prezirao.
Da skratimo priču; kome da se obratim i kome da ja i meni slični ponudimo svoje usluge, glasove, potpise ili što već treba da se počne rješavati ova situacija s LV i HLS-om?
--- Kraj citata ---
Budi siguran da ljudi iz HLS-a, prate rad ovog foruma i pisanje na njemu,znaju oni o čemu se radi,..
BTW. značaja ovog Foruma, pa ljudi moji.. pogledajte samo ostale Forume, lovačke tematike, pa mi smo u godinu i još nešto malo, prešišali sve ostale lovačke forume koji rade nekoliko godina.
Ovaj Forum nije otvoren radi opozicije i rušenja postojeće struke u HLS i LV
Za tako nešto postoje izbori.. neću duljiti, ali znamo svi kako treba to riješiti...
Nadalje, dali bi trebalo mijenjati sadržaj i izgled LV?
Trebalo bi ..
Reklame?
Pa šta smetaju reklame? Dao Bog kad bi bilo moguće da se LV financira od reklama, jer bi onda naša sredstva od članarina išla za kupnju zeca, fazana, trčki, i puno drugih dobrih stvari...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju