Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Lovački vjesnik

<< < (67/73) > >>

Laufer 223:
Nemojte se prerano veseliti kolega Roger. Dok je veliki vođa živ ništa se bitno neće promijeniti, istina izgubili su nenadano izbore u Zagrebu, ali.... Kolega Marman je objektivno iznio slučaj  za upoznavanje javnosti da ipak ima presedana u lovnoj praksi jer uglavnom stradaju lovci, a ne vlasnici pasa. (Puške na hlađenje 3 godine) Tekst o Helixu je bez potpisa što govori da je prepisan vjerovatno iz Wild und Hunda. Našlo bi se kod nas i oružja i municije za kvalitetano testiranje, ali to treba platit, a Budor kaže da oni imaju autore koji pišu za badava (Za slavu) pa zato im Lovački izgleda tako kako izgleda. Trenutno je po tekstovima za nijansu bolja Dobra kob. Prije možda desetak godina smo prof. Jakelić i ja provodili sličan test za potrebe njegove nove knjige koja zbog financija nikad nije objavljena. Pucalo je 5 strijelaca iz iste puške na 100m u metu. Svaki je dobio dobru grupu, ali na drugom mjestu. Zaključak: Svaki vidi drugačije, drugačije držu pušku, ima različit razmak zjenica i sl. Ukoliko želite adekvatno štivo sa doživljajima i savjetima profi lovaca u africi, testiranje i ocjenjivanje municije i oružja pretplatite se na južnoafrički časopis "Magnum". Mislim da je trenutno po kvaliteti tekstova No 1.

roger:
"Magnum", nisam imao prilike citati. Vjerujem da je dobar.
Medjutim literature mi ne nedostaje.
Sto knjiga, sto casopisa, o ovom ili onom formatu, imam mozda 200 tinjak naslova, mozda i vise, nisam ni napravio jos neki pravi inventar. Od tog 90% na engleskom.

U zadnje vrijeme uzimam godisnje izdanje "Gun Digest", koji pokriva dosta tog, sto od lova, pa do sporta sto mi pokriva vecinu aktivnosti.

Medjutim, probelm je kod stranih casopisa sto treba citati na stranom jeziku, sto meni ne predstavlja problem, ali idealno bi bilo imati ugledan i kvalitetan domaci strucni casopis, da bude na ponos i diku domacem lovcu i lovstvu.

Inace, sllazem se da je "Dobra kob", nesto kvalitetniji casopis od LV, uzmem ga redovito na kiosku, obicno uz "Kalibar". zagi

grom:
Di nađeš Kalibar??

roger:
Nalazim ga u centru grada rijeke, na korzu, u velikom kiosku Tiska, koja ima solidan izbor stranih magazina.
Medjutim poceo sam ga nalaziti i na manjim kioscima Tiska, po gradu.

Uglavnom, "Tisak" distribuira. Stize svaki mjesec, dostava funkcionira.

drazenx:
Ima ga i u Matuljima z10

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju