Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
Strani časopisi
perop:
--- Citat: LOVAC - 09. 11. 2007. 20:48:22 ---Javite nam se sa kojom naslovnicom ili komentarom na časopise koje čitate vani, van Hrvatske, dali su bolji lošiji koliko ih ima, kakvi su magazini lovačkog saveza a kakvi oni komercijalni...pucajte
link na adrese na lovcu: http://www.lovac.info/linkovi/lovacki-casopisi/index.html
d1
--- Kraj citata ---
Strani časopisi su puno bolji, paipir je kvalitetniji, slike ljepše, tekstovi stručniji i bolje obrađeni dakle u svakom segmentu vodeći strani lovački časopisi govorim o USA, Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Belgiji Italili i Španjolskoj su bolji od naših. Vjerojatno i druge države sa jakom lovačkom tradicijom imaju dobre lovačke publikacije ali ih nisam gledao.
Našim lovačkim časopisima zamjeram nizak nivo stručnosti, jako veliki broj reklama i neinteresantnih tema. Govorim o temama gdje na pola stranice piše da je dneko LD prosjeklo put, napravilo čeku i pojilište ili da je odstrijelilo čaglja ili lisicu. Ima puno i onih tema gdje je Mate kaže da je ubija lisicu a Ante mu kaže da se pravilno kaže odstrijeliti a ne ubiti, one su začinjene uglavnom neinteresantnim lovačkim pričama pisanim na niskom književnom dometu.Takve me teme umaraju a iste zauzimaju veliki broj stranivca časopisa. Kada na ovakvu tematiku dodamo reklame vidi se da se u časopisima nema što zanimljivo pročitati i da smo na njih uzalud bacili novac.
Stručnih članaka o balistici, streljivu, optici oružju i divljači ima jako malo a kada su i napisani uglavnom su niske stručnosti. Nažalost broj stručnih ljudi koji nadprosječno poznaje ovu problematiku a koji bi surađivao i pisao za neki časopis je jako rijedak.
Idealan lovački časopis je za mene francuski "JOURNAL DE CHASSE". Preporučam svim našim urednicima i osobama koje pišu za lovačke časopise da ga kupe i pogledaju pa da vide kako to rade pravi majstori. Ovdje mogu vidjeti kakao treba izgledati pravi lovački časopis.
Čitao sam nekoliko primjeraka ovog časopisa i smatram ga izuzetnim.
dean:
Uzmi naš LV prije 30 godina i danas. Tko vidi razliku, neka je javi. Znači svi idu naprjed, a mi stojimo, i naravno ne talasamo.
shandi:
evo ja maloprije uzeo DK i za dve minute gotov,jer nema se što čitati
fazan:
--- Citat: shandi - 20. 08. 2008. 12:23:37 ---evo ja maloprije uzeo DK i za dve minute gotov,jer nema se što čitati
--- Kraj citata ---
Ja imam uvezane sva godišta LV od 1973 godine , kada sam počeo stažirati.
Što se ide prema natrag ,to su Vijesnici kompetentniji , boljeg sadržaja i stručnijih tekstova. Samo da vam napomenem da su stalni suradnici koji su redovno objavljivali tekstove bili prof.dr. D. Andrašić, prof.dr Z.Car, ,doc.dr.Bogdan Sabljica,prof.dr.Z.Raguž, prof.dr A.Alegro,Lazar Raić,poznati kinolozi poput A.Sttanetija ,Hladnika i ostalih znalaca.
dean:
Zamislimo situaciju. Novinar i školovana osoba dođu u neko lovište i snime 10-20 grla srnjaka te opišu koje je grlo koliko staro, perspektivno, za izlučivanje ... Čista edukacija. Ali, nema se gdje ni tko. Znam, teško je.
Ako tako rade stranci, zakaj ne možemo mi? Kaj smo toliko inferiorni ili samo lijeni?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju