Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
Strani časopisi
Goran:
iako daleko kasnim htio bi samo reci da je caura dovoljno razlicita ( 270 - 3006) namjerno jer su oba bila i jesu jako popularni u USA pa se caura namjerno radila drugacije da se ne bi greskom stavila u pogresnu pusku! To je stvarni razlog razlicitosti dizajna kao i druge konstrukcijske potrebe koje su se same nametnule.
Dubranec:
U rukama imam talijanski lovački časopis "Diana", broj 2170 od 13. lipnja 2011.
Veći dio broja posvećen je kroz više članaka slijedećim temama:
- Brescia: sajam lova EXA 2011
- lov na šljuke
- lov na divlje svinje
- degeneracija populacije engleskih setera u Italiji
- lov u inozemstvu (Škotska, Mongolija)
- populacija kozoroga u Alpama u porastu
- oružje
Meni osobno je zanimljiva švicarska lovna statistika o kozorozima: od 1977. do 2006. godine, odstrijeljeno je 17 208 kozoroga, od toga 7 773 mužjaka i 9 435 ženki, od čega 62% u dobi od jedne do pet godina.
Propisana struktura odstrjela je: maksimalno 10% populacije, od čega 50:50 mužjaka i ženki. Razred mladih bi trebao činiti 70% odstrjela, a mužjaci od 6 do 10 godina najviše 8% odstrijeljenih kozoroga.
Općenito, imam dojam da je većina članaka pisana impresionistički i da po stručnosti i temeljitosti zaostaje za časopisima poput Wild und Hund ili £owiec Polski.
mzajcek:
Ovo bi trebao biti upit onima koji o tome nešto znaju; Gdje se u Hrvatskoj može kupit5i časopis "LORIST". Hvala!
Max011:
Outdoor life iz februara 1970 i tekst stanovitog Jacka O"Conora koji se cesto navodi kao izvor. Da vidimo kako je pisao iz prve ruke pre skoro pola veka.
Max011:
I kraj teksta
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju