Oružje i streljivo > Crni barut
Želje, čestitke i pozdravi...
Huntercro:
oćeš reć da nemaš ni kune zarade na tim komadima oružja ili ...
.50AE:
Naveo si u svom postu
--- Citat: padobranac Rusan - 05. 10. 2009. 13:28:16 ---Dobro ajde, nisu čestitke i pozdravi ali su želje, predbilježbe i narudžbe... ::)
--- Kraj citata ---
Bez ljutnje, ali što si tražio-to si i dobio.
Ja sam samo izrazio svoju želju.....no želje su jedno, a mogućnosti drugo. Nadam se da ću doživiti dan kada će onaj 1.30 ukinuti.
I vjerujem da svi znaju kome treba zahvaliti za to (i za 1.23 i za 1.30).
Doduše ima i načina kako bi se ovo 1.30 dalo i zaobići, a da je sve po p.s.-u ;)
padobranac Rusan:
Niko se ne ljuti, ali nije mi baš dan, pripremam papire za uvoz ;D....
Oću reći da je zarada smiješna i rijetko koji trgovac bi se za to zajebavao.
Oni koji su često na ovom podforumu znaju tko je (bio, nažalost) Branko Nikolić Blackpowder i da smo u to ušli samo na njegov nagovor i želju. Kod nas je to (za sad) totalno neisplativo jer su količine koje tržište može progutati male i pošto nam državica uzima preko 60% na iznos (nabavna cijena+marža), sve je jasno.
Lako je filozofirat ovak tu sa maržama od 200% i milijunima preko noći...
Kad na ove češke cijene staviš naš porez na luksuz 30% (kojeg u Europi nema), cijene su tu negdje.
Ili probajte procijenit nabanvu cijenu i izračunat...
(nabavna*1,1+marža)*1,23*1,3=maloprodajna cijena
I tu još nisu troškovi kojih nebiste vjerovali ima poprilično...
.50AE:
Ma sve o.k.
Ja sam izrazio želju, svjestan činjenice da uz 1.30 nije izvediva, no nadam se da će mi netko jednom moći ispuniti tu želju.
Branka sam poznavao desetak godina i poznata mi je cijela priča sa nagovaranjem, putovanjima, pregovorima itd. ;) Bio je sretan kao malo dijete kada je prva pošiljka krenula.
Koliko država uzima...i to mi je poznato, mislim da je malo više od 60% kada dodaš uvoznu dozvolu, biljege i carinsku taksu (i 10kn za razvoj carine još iz vremena Mate Crkvenca!). A i za ostale troškove znam...pogotovo kada se ne stigne cariniti isti dan, pa te opale za čuvanje u sefu. >:(
Mislim da na starom kontinentu ipak ima još zemalja koje imaju trošarinu ili porez na oružje, ali je u ukupnoj cijeni bazznačajan iznos, a ponegdje je oružje na crni barut izuzeto od trošarine. Nadam se da će nam ulazak u uniju donijeti bar jednu dobru stvar - ukidanje famoznog 1.3
Štef:
--- Citat: .50AE - 05. 10. 2009. 20:35:09 --- Nadam se da će nam ulazak u uniju donijeti bar jednu dobru stvar - ukidanje famoznog 1.3
--- Kraj citata ---
Mislim da neće. paci
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju