Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

carl zeiss 8x50b

<< < (6/6)

magwin:

--- Citat: perop - 16. 06. 2015. 12:50:31 --- teaa

http://www.army-store24.de/epages/61272940.sf/en_US/?ObjectPath=/Shops/61272940/Products/%22Carl%20Zeiss%20Octarem%208x50%20B[1]%22

Ima jeftinijih i skupljih modela Octarema, razlike u cijeni su ogromne. Ovi od 650 eura na E-bayu su raritet, skuplji su zato jer su u DDR-u kroz njih pok. Erich Honecker i Markus Wolf gledali tko preskače preko Berlinskog zida. fre  hao hao
 zagi

--- Kraj citata ---

isto tako svi se čude zašto je kvalteta istih dalekozora jednaka kao Zeiss a na kojima ne piše Zeiss.
prije pada Berlinskog zida je istočna Njemačka itekako imala tržište orijentirano na istok kao što su Češka,Poljska,Rusija....  dr.i
isto kao šta me nitko nikada neće uvjeriti da su švabice bolje od čehinja. :D

perop:
 teaa
Kvalitet tih istočnih Zeissovih dvogleda iz Jene bio je dobar. To je vrijeme ipak prohujalo s vihorom. Ipak nisam nostalgičar tih vremena da bih za za tu optiku nekome platio 650 eura. Zašto???

Npr. Novi Zeissov dvogled Terra ED-HD 8x42 košta na ebayu 330$ oko 300 eura.

Schott Extra-low Dispersion (ED) Glass
    Zeiss Fully Multi-coated Lenses
    Phase Correction Coatings
    Waterproof & Fogproof
    8x42 and 10x42 version has a FOV of 375 feet wide at 1000 yards

http://www.ebay.com/itm/New-Zeiss-Terra-ED-HD-8x42mm-Binocular-Precision-Focus-Matte-Black-524205-9901-/391030546558?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5b0b3ca07e
 zagi

haram:
Decki kupio sam Zeiss Jena Notarem 10x40B mc ali mu nerdi fokusiranje desnog okulara.Covjek je kvar naveo u oglasu al`sam ga i pored toga kupio pa bi ga sad trbalo popraviti.Specifican je zbog unutarnjeg fokusiranja, nije kao kod ostalih da se desni okular vrti izvana lijevo-desno nego ima mehanizam unutra koji vrtnjom kotacica, koji se nalazi u sredini tijela odmah ispod kotacica za centralno izostravanje, pomijera lece gore-dole.Citajuci forume nasao sam da im je to boljka i da nije veliki kvar, ima neka cjevcica koja je tvrdo letovana i tu je puklo.Inace je nekad bio "nobl" produkt i kostao preko 1000 DM.
Sad me ineresuje dali Etran ZG popravlja dalekozore da ga tamo posaljem.
Svaki info dobrodosao.

drazenx:
Etran popravlja dalekozore ja sam već dva poslao,prvo ih nazovi i objasni u čemu je kvar zagi

evaeva:
Odneseš dalekozor kod njih, oni ga raskopaju i ako mogu poprave i naplate, inače ako ne mogu popraviti vrate ti ga bez da išta platiš, svaka pohvala Etranu.....donio, popravili, naplatili,  zagi zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju