Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dalekozor

<< < (3/96) > >>

Mladjan:
Ja koristim Minox 10x42 BV model i prezadovoljan sam sa njime
Kako mi rece neki poznavalac Optika da on ima 50 slojeva stakla a Zess i Swarowski 70 slojeva zato im je i cena 70% veca a sto rece kolega kad sam ga kupovao imao sam u rukama najmanje deset razlicitih proizvodjca i ovaj se podudario sa kvalitetom i cenom za moje potrebe
http://www.technikdirekt.de/main/de/143787/-/Article.htmlčvalidsession=2007-08-09-21-07-35&referer=VKNR_484&language=de

dean:
Rožnica čovječjeg oka mislim da se ne može raširit više od 7 mm, stoga prvi broj na oznaci ne bi trebao biti veči od 7 (8). A drugi regulira ulazak svjetlosti ovisno o promjeru. Naravno  tu dolazimo do današnjeg vremena i premaza na lečama koji čine čuda. Mislim da svakog prosječnog lovca kod nas nešto oko 7X50 bi trebalo zadovoljit. Naravno da ukus i financije odrečuje kaj čemo kupit. Mislim da je dobro rješenje kaj je Jurica napravio. Došao u dučan i usporedio 5-6 različitih i uzeo najbolje kaj je tamo bilo. A ne uzet 5 komada, a niti jedan ne valja i ne zadovoljava tvoje potrebe, ko da ga nemaš. Imaš a ne služi svrsi ili te ne zadovoljava. Najgora kombinacija.
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino, čitaj nekvalitetno.

medicus:
Šarenica ljudskog oka ima promjer od 5 do max 7 mm,to prvenstveno ovisi o dobi osobe ali je to svojstvo takodjer individualno za svaku jedinku,mladje osobe imaju promjer otprilike do 7 mm,dok starije osobe imaju promjer 5 mm,pa pri kupnji dalekozora treba prije svega obratiti pozornost na promjer izlazne pupile,pozeljo je i da je objektiv sto veceg promjera jer time ulazi veca kolicina svjetla pa je slika jasnija.Izlaznu pupilu izracunas tako da promjer objektiva podjelis sa povecanjem,znaci ako si mladje osoba preporucam ti 8x56 ili 7x50 a ako si u godinama 10x50,steta je platiti desetak tisuca kuna dalekozor koji nece ispuniti mogucnosti tvog oka.Ako imas mogucnosti uzmi Steiner(duplo jeftiniji od swar. a jako dobar),nikon......

ja imam hawke,j :-X ga,nema se para za steinera d4

eh da,ako imas naocale obrati pozornost na oznake na dalekozoru,ako nema oznaku "B" kroz dalekozor se gleda bez naocala jer u protivnom gubis dio vidnog polja.

podravec:
U katalogu frankonia ima marka Lichter dalekozora, povečanje 9×63, za oko 200 eura. Piše da daju garanciju 30 god., ak sam dobro pročitao.

medo:

--- Citat: podravec - 10. 08. 2007. 13:45:18 ---U katalogu frankonia ima marka Lichter dalekozora, povečanje 9×63, za oko 200 eura. Piše da daju garanciju 30 god., ak sam dobro pročitao.

--- Kraj citata ---
Garancija ti ne garantira da je kvaliteta slike dobra te da ti sami dal. odgovara. Prije kupnje najprije probaj. Ta marka je dobra ali nitko ne kaze da te i Hawke ili BSA nece zadovoljiti. Najprije se mora probati jer Medicus i Dean su dosta dobro obradili problem. Meni su jeftini znali biti sasvim dobri d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju