Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dalekozor

<< < (24/96) > >>

Antezg:

--- Citat: gogo3006 - 28. 07. 2008. 10:45:50 ---Pozdrav ekipi, evo taman prvi radni dan, a odma da van se pohvalin. Naime, nabavija san dalekozor ili kako mi kažemo kanoćal, pukim slučajem na buvljaku. Cijenu neću kazat jer za ovakvu stvar mi se čini smišna. Stari zeiss jena, 6x povećanje, slika je perfektna. moji prijatelji su vidili i svi su rekli da je strava. malkice ima prašine ponegdje unutra ali zanemarivo. Sobzirom na njegove godine, ovaj starac je u savršenom stanju, a mislin da je proizveden negdi između 1930 i 1940-te godine. ispravljeno-1916 godine
Ako neko ima sličan, ili zna nešto više, nek napiše.

--- Kraj citata ---

He,he, nisam vidio prije, ali eto imam isti takav,nažalost u dosta lošijem stanju-ostavština od dede(oficir u austrougarskoj mornarici) iz prvog svj. rata. u dvojbi sam dali da ga dam urediti ili da ga ostavim kakav je.

gogo3006:
Pa vidi u Etran- zagreb, oni servisiraju. Šteta ako se može srediti. Ipak je uspomena.

# Magwin:

Imam i ja Tento 7x35 i zadovoljan sam. ali moj je nekih 20-30 godina star.
 A 20x60, uffffff, ima glava da te boli... ;)

Neno:
Imam i ja jedan Tento 8X40, ali nije baš nešto, pomalo je mutan.
Rusi generalno imaju dobru optiku, samo što ja imam dojam da zavisi ko i kada ga je sklapao (mi u dalmaciji bi rekli prije ili posli marende), prijatelj mi ima 7X50 i njegov je OK.

magwin:
Ma na ovom je slika ok. Navodno isto je star oko 30-ak godina a izgleda kao nov jer nije korišten.
Malo mi je problem što ga imaaaaaa...Prava cigla.Malo je nespretan za nositi ali je za čeku sa 20x60 na većim daljinama super.

dean:
Moj je dvogled -10-22. 22 je potpuno nepotrebno! Na 10 se vidi savršeno. Kad je nekaj blizu, teže se ulovi u optiku ako si na 22, pa dok vratiš na 10, pa izoštiš... -5-15 bi bilo najbolje jer se i na 15 vidi za 5, a ovo kaj je bliže na 5 hvataš bez problema.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju