Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dalekozor

<< < (9/96) > >>

medicus:
Ja bas nebi vukao paralelu izmedju swar i nekog od 20 eura,to mi je otprilike kao usporedba mercedesa e klase i yuga,mislim da ne treba mijesati kruske i jabuke,ako usporedjujete onda usporedite dva dalekozora jednake kvalitete,znaci dva swar pri cemu jedan i drugi imaju jednake premaze leca samo razlicit objektiv i povecanje-tu se vidi velika razlika i bitne su formule,ista stvar vrijedi za usporedbu dva jeftina dalekozora.A naravno da posluze i ovi jeftiniji,i dobri su za nas obicne smrtnike ;D,a sto se tice sumraka ne preostaje nam drugo nego skiljit i naprezat oci pa mozda nesto i vidimo :)

fazan:
Prošle godine na IWI počastio sam se Zeisom 20x80 s mehaničkom stabilizacijom slike. Bilo je malo frke preko granice . Ali osim što je težak , boljeg nisam imao.

Nikola:

--- Citat: medicus - 09. 09. 2007. 23:49:03 ---Ja bas nebi vukao paralelu izmedju swar i nekog od 20 eura,to mi je otprilike kao usporedba mercedesa e klase i yuga,mislim da ne treba mijesati kruske i jabuke,ako usporedjujete onda usporedite dva dalekozora jednake kvalitete,znaci dva swar pri cemu jedan i drugi imaju jednake premaze leca samo razlicit objektiv i povecanje-tu se vidi velika razlika i bitne su formule,ista stvar vrijedi za usporedbu dva jeftina dalekozora.A naravno da posluze i ovi jeftiniji,i dobri su za nas obicne smrtnike ;D,a sto se tice sumraka ne preostaje nam drugo nego skiljit i naprezat oci pa mozda nesto i vidimo :)

--- Kraj citata ---
Ne treba mješati kruške i jabuke... Nikako, ali ja sam htio samo iz svog kuta gledišta reči kako se meni čini situacija kod tih dalekozora... Normalno da onaj jeftinjak nije istih karak. kao SWAR ...

lovacpd:

--- Citat: MAUZ - 09. 09. 2007. 00:10:18 ---Kume, da nije BPCč

--- Kraj citata ---
Nije pise cirilicom BOC!!!

medo:
Cijena igra ulogu ponekad ali u zanje vrijeme bas i ne .Razlika je u zadnjih 15 min i Swar je tu naj ali tokom dana ima masu jeftinih i kvalitetnih koji pruzaju istu sliku. Preko dana kod dalekozora cijena ne igra nikakvu ulogu vec kvaliteta samog brusenja leca ali pri smanjenoj vidljivosti premazi dolaze do izrazaja.Ipak nikad si ne bih kupio Swar jer je bezobrazno skup dok danas postoje bar 3 proizvoda gotovo iste kvalitete po mnogo nizoj cijeni.Probao sam Burrisa,Leupolda,Leicu,zeissa,Hawke,Tasco itd. i za lovca sa dobrim vidom svi su dobri ako su novije proizvodnje jer premazi se razvijaju stalno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju