Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dvogled- nužan i potreban

(1/63) > >>

dean:
Koliko vas koristi dvogled za osmatranje divljači? Zašto to pitam? Jer će mnogi od vas sigurno reći, meni to ne treba, ja imam optiku na pušci. Neću ulaziti u to koliko se dobro može ili ne osmotriti divljač, ali ovu temu potežem čisto iz sigurnosnog razloga.
Ja uvijek na čeki držim dvogled u ruci, nikad ne pušku. Zašto? Zato što ne bi htio da na šušanj dignem pušku i u optiku dobijem berača gljiva, planinara, ili bilo kojeg čovjeka. To sebi ne želim priuštit, a zamislite kako bi se ta osoba osjećala da vidi kako je držite na nišanu?!
Mislim da je dvogled obavezan dio opreme svakog ozbiljnog lovca, koji nam služi da divljač osmotrimo, pa tek tada dižemo na tu divljač pušku, ako je želimo odstrijeliti.

fazan:
Dvogled služi za osmatranje, a optički nišan za gađanje.Iz toga proizlazi da je obveza svakog pravog lovca nošenje dvogleda.

skyangel:
deane to je jasno ko vodu piti. Svi smo se i složili prije da je dvogled obavezan dio osnovne lovačke opreme. Optikom se cilja, ne osmatra. A prije ciljanja se mora osmotriti i normalno, tu dvogled stupa na snagu, kao prvo oružje prilikom izlaska divljači.

Zoran:
ja nosim dovogled uvjek sa sobom. tj.uvjek je u autu itd...!
samo je problem kad imas bolju optiku od dvogleda!

Max011:
Dvoglede ne bih odvajao od durbina, modernije monokulara. E nije šija nego vrat...pa ko šta voli nek izvoli ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju