Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

STEINER Dalekozor

<< < (13/20) > >>

Dubravko:

--- Citat: Goran - 20. 07. 2014. 01:28:31 ---8x56 je tu pobjednik sa  exit pupil od 7 mm sto je maximala i sumracnim faktorom od 21.2. 30mm ili 44 mm objektivi se ne mogu porediti s 56mm.

--- Kraj citata ---

Posto mi se nudi povoljno 10x56, dali misliš da bi on bio bolji izbor od 8x40 sto se tice sumraka?

leon:
 10x skače, treba prislon !

pripravnik:
Licno koristim Steiner Nigthanter 7x50 nebitno za koje uvecanje se odlucis neces pogrijesit,mala mana Steinera je tezina a meni licno nikad nije smetala pozzzzz

Goran:
10x56 je sigurno bolji za tvoje namjene od 8x40 koji nema sanse protiv 10x56 bazirano na optickim specifikacijama. Exit pupil je 5.6 sto je manje od od zjenice koja je 7 mm prosjecno ali  veci objektiv ce skupiti vise svjetla i dadi bolji kontrast i vidljivost nego 40 mm ( 8x40 = 5 mm exit pupil). neko moze reci da tih 0.6 nema puno razlike ali ima u realnosti. Dvogledi klasicnog tipa bazirani na velikim opbjekitvima za posmatranje u losem ili slabom svjetlu imaju i namaze koji podrzavaju takve aktivnosti dok je 8x40 generalna upotreba i coating. Razlika u coating je bolja propusnost svjetlosnih frekvencija ili boja koje se lakse gube i nisu tako postojane a dodaju ostrinu i kontrast u elementarnim bojama da bi pospjesili vidljivost i ostrinu. Nema sta skakati ako ti puls nije 150 u minuti ili te ne trese adrenalin. ja sam preko 5 banki pa mi ne smeta toliko povecanje. Puls mi je nizak i ne uzbudjujem se lako....

deeejan:
To ni meni nije jasno kad vele da velika povecanja skacu, ja kroz 10x povecanje gledam normalno, bez stalka i skakanja zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju