Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

VORTEX

<< < (2/5) > >>

trapavi:
Osobno sam bio prisutan kad je čovjek upucavao optiku na 50 m i složio grupu od 5 metaka u 1spod 1 kune . Ja svoju nisam baš previše testirao ali uvjek sa pobjeda standard tu negdje sa dobrog naslona i kad mi je dobar dan . Brno 2 je sigurno ajmo reć poželjnija ali preciznija po meni ne . Barem ne ono koliko sam je imao prilike koristit dok nisam pregazio cjev . A sama izrada a kundak da ne govorimo je bolja od Zastave , barem to je moje mišljenje , onako nešto pedantno teško da će više Zastava proizvest .

Buhag:
Kod M56 je naj veći problem pronaći je u dobrom stanju, malo korišćenu i pedantno održavanu...
Imao sam i M56 i Brno 2... Obe sam koristio samo sa mehaničkim nišanima... Recimo da je Brno 2 u svemu bila bolja osim u preciznosti, tu su egal, s tim da je Brno 2 imala puno finiju obaraču pa mogu reći da bi M56 sa takvim okidanjem bila preciznija... Za metu bi izabrao M56 i doterao okidanje, za sve ostalo Brno 2 koja je po meni naj bolja malokalibarska puška ikad proizvedena... Sa TOZ 18-01 sa fabričkom optikom ne mogu da dobijem grupe koje sam sa pomenute dve dobijao mehaničkim nišanima...

roger:
 d4

trapavi:

--- Citat: Buhag - 25. 07. 2020. 02:01:41 ---Kod M56 je naj veći problem pronaći je u dobrom stanju, malo korišćenu i pedantno održavanu...
Imao sam i M56 i Brno 2... Obe sam koristio samo sa mehaničkim nišanima... Recimo da je Brno 2 u svemu bila bolja osim u preciznosti, tu su egal, s tim da je Brno 2 imala puno finiju obaraču pa mogu reći da bi M56 sa takvim okidanjem bila preciznija... Za metu bi izabrao M56 i doterao okidanje, za sve ostalo Brno 2 koja je po meni naj bolja malokalibarska puška ikad proizvedena... Sa TOZ 18-01 sa fabričkom optikom ne mogu da dobijem grupe koje sam sa pomenute dve dobijao mehaničkim nišanima...

--- Kraj citata ---
Moja m56 ima stvarno vrhunski dotjeran okidač, moždea i zbog toga jer je kupljena kad su rasprodavali oružje u streljačkim društvima koje su koristile to oružje .Općenito nas nekoliko je istovremeno uzelo i sve su bile da nisi znao što izabrat (a mogli smo probirati). Vjerojatno za to što su ih i koristili u streljačkim društvima kao klupsko oružje su i imale vrhunski dotjerano okidanje .
Istini za volju Brno 2 je vjerojatno kad se sve gleda sigurno najbolja malokalibarka ikad napravljena (treba tu gledat i malu cjenu oružja ) kao i sve drugo.
No kad gledam da je čak i štitnik okidača iliti donji dio oružja napravljen glodanjem iz masivnog komada čelika , hm to ćeš na svim ostalim puškama vidit u crtanim filmovima. Kad bi je dali Amerikancima da je proizvedu u istovjetnom stanju i te kvalitete materijala siguran sam da bi joj cjena  bila bar 6000 dolara.

grom:

--- Citat: Buhag - 25. 07. 2020. 02:01:41 ---Kod M56 je naj veći problem pronaći je u dobrom stanju, malo korišćenu i pedantno održavanu...

--- Kraj citata ---
Toz voli brže streljivo, dok je Brno strahovito precizna sa standard brzinama, često Belotom. Očisti je dobro od olova i onu optiku baci u smeće jer za drugo nije. Gadno je što bez puškara ne može druga optika na nju, ali se može napraviti. Solidna je to puškica, samo streljivo promijeni.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju