Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI
Samo dragancovo
draganco:
Pod motom Loviti i uzivati u prirodi i desavanjima u njoj.Resio sam da odem makar na krace jedno dnevno putovanje,bez garancije na ulov ali s garancijom da upuznam nove predele,ljude i uzivam u lovu.Na preporuku radnog kolege odlazim u jedno privatno Loviste.U prvom telefonskom kontaktu,izrazio sam zelju za odstrelom nekog slabijeg grla,Lopatarske Divljaci(lanjac) ili neke neke Srne(lane).Pri odlascima u takve mini avanture,prvo pogledas popunjenost novcanika i onda izrazis zelju.Loviste se nalazi 100 i vise km od Beca,divljac je raznovrsna,fale samo Evropski Jelenovi.Izlaskom iz Beca,sve vise sam se udaljavao od stalne Gradske vreve(galame)a radovao boravku i fotografisanju u prirodi.Dan je bio fenomenalan(vreme),prolazeci kroz manja fino sredjena mesta,otvorio sam prozor Suvozaca i uzivao u suncevim zracima i cistrom vazduhu.
Posto su to vislji predeli,zastupljeni su i Vinogradi,spolja su dopirali mirisi grozdja i tek izmuljanog novog vina!
Da vas nedavim mojim uvodom,prelazim na slike i konkretne stvari.
Tipican izgled za Vinogradarski kraj.
Tvrdjava iz doba Franca Ferdinanda.
Jesen vec najavljuje svoje karakteristike.Listopadno drvece izmenilo boju.
Jos jedan detalj.
Nadmorska visina je zastupljena,koliko neznam step.
Prelepi predeli,samo Divokoze jos fale.
Posle dolaska na cilj i popivenog pica u znak dobrodoslice,krenuo sam s Domacinom malo u povrsni obilazak lovista.Moj domacin,covek od 68 g,noc ranije imao je uspesan ulov(odstrel) s ceke.Odstrelio je na ISINU metodu D Krmacu od 100-inak kg.
Stari praktikuje kukuruz i zito ispod kamena i sat-registrator.Posebno u ovim predelima, na malobrojne parcele kukuruza,napadaju Svinje i Lopatari(Lanjci).Svaka parcela mora se cuvati i obezbedjivati elektricnim pastirom.Svinju i mozes spreciti,ali Jeleni preskoce.
Drugo hraniliste s kombinacijom-kukuruz i animalni odpad.
U zemlju ukopana plasticna cev,koja se puni s hranom za svinje i animalnim odpadom koji privlaci i Lisice.
Sat koji na pomeranje kamena registruje vreme i dolazak Svinja.
Jedan detalj ili dva iz sobe mog Domacina.
Zlatni Muflon.
Pogled na kukuruz,koji na udaru Svinja i Jelena.
Elektricni Pastir na tri nivoa.
Pokretna-premestajuca ceka,postavlja se tamo gde Napadaci nadiru d7.
A u ceki bilo je reprodukcije uz jedan rashod.Takve sitnice ne propustam Foto oruzijem.
I na kraju ono glavno,zbog cega sam potrosio neku paru i pravio Autu kilometre.
Parenje Jelena Lanjca polako pocinje,iz sume smo culo malo i njihovog trubadiranja-roktanja.
Nesto pre 17,00 casova,na ivici sume pojavilo se par kosuta u pratnji Spizera.
Distanca idealna,100 i koji metar plus.Od svega na tanjiru izabrao sam nesto sto se nepuca svaki dan.
Lopatarski Dugmetar.
U gro planu ulov i alat kojim obavljen Lov.
Dvogled Tasko Taitan 8x56 i Styer 7x64 kugla rws Tug od 11,5gr.Pogodak malo iza plecke.
Evo i moje licnosti,sta reci zadovoljan,boravak u prirodi plus ulov.
I na kraju s vodicom i zakupcem Lovista.Stari mi rece,ponesi Draganco drugi put vise para pa ce pasti mozda i neki bolji just.
Pokusao sam maksimalno da vam docaram i opisem ovaj uspesan izlet gss.
Ujedno da s vama podelim svoje zadovoljstvo.
Pozdrav za sve ;).
hunter:
Cestitam na odstrelu, i hvala na ovako lijepim fotkama!
Dobra kob i dobar pogled ubuduce!
Nikola:
Ništa draganco.. šparaj eure.. tj. sakrivaj od žene....
btw. odlične slike i lijep opis lova
medo:
Hvala na lijepim fotografijama i dobrom opisu lova.
Cestitam iti na ulovu d4
Schultz and Larsen:
Fino D. Cestitam na ulovu d4 d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju