Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI

Slike malo "drukčijeg" lova

<< < (5/7) > >>

canis:
Nevolim hrenovku niti paštetu,probati poskoka mi nebi bilo problem. Može mi u grahu biti i pacov,samo nek' nije usmrđen. Omnivor sam neboj se.

Lynx:
He he, ja ih ne lovim za jelo  ;D

Prikupljamo podatke za DZZP, jer se praktički ništa ne zna o rasprostranjenosti zmija u Hrvatskoj. Neki podaci su stariji više od stoljeća, pa to treba malo obnoviti. Zato ono što nađemo izmjerimo, izvažemo, uglavnom uzmemo tih nekih konkretnih podataka, fotkamo i pustimo natrag di smo i našli.

A podaci su dobri i za educiranje javnosti. Jako malo ljudi zna kakve sve zmije žive kod nas. Uglavnom misle da je to poskok ili riđovka, a bilo je i nekih lokalnih bisera koji su pričali o kobrama i udavima  ::)

Harry P.:
Ako ti nešto znači ja sam ove godine u 4. mjesecu na Medvednici ulovio bjelicu dužine 120 cm.

Lynx:
Da, gore se može naći bjelica. Ali ovakve primjerke od 1.20 m i više se malo teže nađe, lijep ulov! Inače, gore na Medvednici nije nikada nađena riđovka, iako joj to stanište odgovara, nitko ne zna zašto ih nema. Al vjerujem da ljudima ne smeta taj nedostatak :)

magwin:
Lynx, čuo sam da na Lošinju uopće nema zmija?
Znaš li šta o tome??

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju