Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > Fotografije Divljač
Fotke Srneće Divljači
damjanovicd:
--- Citat: Hubert.ctg - 09. 03. 2010. 14:46:18 ---Ako to je, a vjerojatno je muško lane, onda se radi o vrlo perspektivnom grlu, koje će več slijedeče godine imati prekrasan rog, ali valjalo bi ga sačuvati da svoje naslijedne osobine prenosi na potomstvo bar do 7-me godine kada će biti na vrhuncu, te ga onda odstreliti, jer će u međuvremenu biti i krasnih potomaka koji će stasati u .ebače. Jaka trofejna grla valja poštediti bar do 6-te ili 7-me godine, jer samo tako može kvaliteta trofeja srnjaka ići uzlaznom linijom.
Uz to naravno treba maksimalno izlučivati iz lovišta srnjake loše ili dvojbene uzgojne vrijednosti.
Za sada toliko.
Dobar vam uzgoj, a i dobra kob, kolege lovci.
z10
--- Kraj citata ---
ovaj zadnji mi se cini malo veci nego proslogodisnjak ja bi ga procijenio na izmedju 2-4 god sigurno!! a ovo sto vi kazete naravno da moze bit...
al i ja sam takog misljenja kao i vi samo sto bi ovog lijevo na slici procjenio malo starije zagi
Hubert.ctg:
Po meni su na fotki 2 srne i 3 laneta. Da je muško grlo lijevo na fotki starije od 10 mjeseci tj. 22 mjeseca ili starije, trebalo bi biti veličine srne iza koje stoji. Naravno da postoji i ta mogučnost, ali tada bi i rogovi u čupi trebali biti kudikamo deblji, tj. to bi onda bio srnjak dvojbene uzgojne vrijednosti.
Autor fotografije je imao mogučnost bolje osmotriti poslikanu divljač, pa bi nam vjerojatno mogao razriješiti nedoumice. SUMO, pomagaj.
damjanovicd:
--- Citat: Hubert.ctg - 09. 03. 2010. 16:14:52 ---Po meni su na fotki 2 srne i 3 laneta. Da je muško grlo lijevo na fotki starije od 10 mjeseci tj. 22 mjeseca ili starije, trebalo bi biti veličine srne iza koje stoji. Naravno da postoji i ta mogučnost, ali tada bi i rogovi u čupi trebali biti kudikamo deblji, tj. to bi onda bio srnjak dvojbene uzgojne vrijednosti.
Autor fotografije je imao mogučnost bolje osmotriti poslikanu divljač, pa bi nam vjerojatno mogao razriješiti nedoumice. SUMO, pomagaj.
--- Kraj citata ---
ima on velicine kao srna od prilike tako mi se cini al eto da vidimo sta ce SUMO rec zagi
SUMO:
Posto sam ga radoznalo posmatrao iz svih uglova dok su osluskivali pogon, videh jako tanak vrat i nezrelo ponasanje tipicno za srndaca koji ima dve godine.
Neka ne cudi visok i lep rog u najavi.
Evo i mog mezimca na jednom lepom mestu od prekljuce, pre ove us.ne oluje od snega. Treca godina i lepa, debela bronza u najavi.
Miro:
Ma pazi ga Sumo ko oči u glavi, ne daj nikome blizu d1 zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju