Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > Fotografije Divljač

Kamera za snimanje divljači

<< < (3/21) > >>

isa:
Evo mene ,pokušati ću  pojasniti jer imam iskustava sa snimanjem iz ruke,odnosno stativa sa čeke  sa standardnom kamerom  digital 8,koja naravno ima  mogućnost noćnog snimanja.
Evo mana takvih kamere kao u mene , prvo veličina pa bučno uključivanje  kamere zbog povlačenje kazete, to je sve osim bešumno,potrebno je jako  puno pokreta za rukovanje  i naravno moja  nema senzor pokreta ali i netreba kada sam ja na čeki. ;D

Prvo  pravilo je da  kamera mora biti bešumna   a to su one  sve koje snimaju na memoriske kartice.
Drugo mora imati senzor pokreta što nije problem jer  sve te kamere za snimanje divljači to moraju imati .

Ima dvije vrste snimanja ,jedno je  klasično da divljač aktivaira senzor pokreta , a  uz pomoć standardnog ali jakog blica  ,kamera  snimi divljač na memorisku karticu.To naravno  poplaši divljač ali nakon nekog vremena divljač se prestane  plašiti ,pa poslije bježanja se  brzo vraća ,naročito ako je ostalo  hrane .Koliko dugo treba  da se navikne  je  individuala stvar svake divljači.
Drugi način je kamere bez blica kada senzor umjesto blica aktivira    snimanje u u noćnom režimu, u infraspektru.Infra spektar je nevidljiv ljudima i DS  ali oko leće kamere  izdajnički svijetli  7-8 malih crvenih led  koje emitiraju tu svjetlost koja je nevidljiva ali su  vidljive ipak one  LED na kameri naročito  ako  je kamera postavljena preblizu i prenisko.Ako je postavite predaleko manje se smetati  divljači ali će se i slabije vidjeti  na slikama radi ograničenog dometa noćnog snimanja.
Mogu vam reci da te led, ponekad zasmetataju DS  a ponekad i ne.Sve to zavisi od  pojedine jedinke ili njene procjene.
Moja standardna kamera snima  uz pomoć tih led dioda pa znam šta govorim smo što  nema  senzor pokreta već ja upravljam  kamerom ali to ima i prednosti jer mogu koristiti zum,približavati ili udaljavati .Ove nemogu  jer  nemaju   zum ili ako ga i imaju ,skromnih  je mogućnosti i fiksiran na povećanje koje unaprijed odredimo.
Kao što vidimo svaki način ima svoje prednosti i mane ali što se god izaberete ,mislim da je to jako korisna spravica jer znamo šta dolazi,koliko komada ,u koliko sati,kada odlazi ,koliko se zadržavaju, dali su oprezni ,pravac iz koga dolaze i mnogo korisnih stvari.Neke od njih mogu snimati čak i  kratke filmiće.
Kako zaštiti da nedobiju noge ,tj od krađe ,teško ,to je poseban problem ,   mogu se dobro kamuflirat  za dana ali  kada krivolovac prođe po noći kraj čeke ili dođe na čeku,mislite li da će ostaviti kameru na stablu koja ga je snimila uz pomoć infrasvjetla jer smo rekli da su vidljive ipak led diode ili još  gore   kada ga snimi uz pomoć blica. 8).Jednostavno uzme kameru sa  memoriskom karticom i nema dokaza jer je dokaz  na kartici.
Sve kamere bi trebale biti  dobro zaštićene od  kiše ,snijega ,rose.

Ako tražite sve to što sam  nabrojio a da malo košta ,neće ići,moćete kupiti nešto i jeftinije  ali će prva kiša ili rosina od te kamere napraviti beskorisnu stvarčicu. sor

Expresica:
ovdje u Njemackoj sa 5,0 MP oko 200eura,ima i jeftinijih a sa 8 MP nesto manje od 300 eurica.

PinzHunter:

--- Citat: Expresica - 23. 10. 2008. 20:54:17 ---ovdje u Njemackoj sa 5,0 MP oko 200eura,ima i jeftinijih a sa 8 MP nesto manje od 300 eurica.

--- Kraj citata ---

imaju dobre u frankoniji, ali cijena ubitačna  sl

Expresica:
U Frankoniji ti je najjeftinija ravno 200 eura ima mislim 2 MP daljina snimanja negdje do 10 m.

isa:
Sve je to koliko para ,toliko muzike.Mislim da cijena zavisi i od kvalitete  ,mogućnosti, daljine snimanja ali npr 3 MP je sasvim dovoljno.
Bitnija je osjetljivost  kamere da može snimati što dalje i jasnije  u infra spektru ili što jači blic da slika bude jasna i da kamera bude zaštićena od vremenskih prilika.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju