Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Kamere za lovište
HC-300M problem s ažuriranjem
Cervus elaphus:
Nikola,
Koji model Bolyguarada kotistiš. Ja sam ih isto gledao i htjeo bi isključivo kameru koja šalje slike. Da li se za Boly treba kupiti kartica od teleoperatera ili se dobiva sim sa njom i radi na principu pretplate. Trenuno se dvoumim između Bolyguarda BG710 i Spy point micro LTE.
Isto tako dosta interesantim mi se čini model BG636 sa GPS prijemnikom u slučaju krađe. Da li se ispalti platiit neštio više za GPS prijemnik i da li od toga ima koristi u praksi. odnosno kada kamera dobije "noge"
Gabro:
--- Citat: Nikola - 16. 02. 2022. 10:58:47 ---
--- Citat: Gabro - 14. 02. 2022. 11:00:36 ---Ozdravio sam od kad sam se kineza rjesio i presao na Spy point....toliko jednostavnije i pouzdanije...
--- Kraj citata ---
Također isti slučaj, samo sam ja prešao na Bolyguard/Scoutguard modele, i oni koji šalju i one koje ne šalju.
Puno stabilniji firmware i hardware. Puno bolja podrška.
Trenutno na stolu imam 2 HC700 M i 1 HC800 M. Jedan HC 700 M, uredno radi i šalje evo čak treći dan, druga HC 700 M, je poslala 3 slike i odmah isti dan prestala slati, a HC 800 M, malo šalje malo ne.
Stavio nove firmware koje sam dobio od Sunteka, nove baterije, sve preko istog maila, itd itd...
Gubljenje vremena sa Suntekom.
--- Kraj citata ---
Suntek je veliko gubljenje zivaca. U redu ako ti je negdi blizu pa mos je ic resetirat ako imas volje za te avanture. Ali ako si je stavio i vozio kuci 3-4 sata i dosao doma i ona ne salje, covik ispali na zivce! A da ne kazem kad je postavim i odem na brod a ova prestane slat odmah a ja tek za mesec 2 dolazim! Pogotovo je problematicna u pogranicnom dijelu gdje cas hvatas HR signal cas iz Bosne. Meni je cesto bilo da je treba resetirat nakon sta izgubi signal. A o podrsci da ne pricam. Na Micro LTE Medo mi polomio antenu i malo je sazvakao, poslao je njemacku nazad spy pointu, promijenili mi antenu i lice kamere i vratili-sve mukte. Posaljes mail s upitom dobijes odgovor u roku 2 dana najkasnije. Kupio sam Spy point Micro LTE S sa baterijom i solarom za Black Friday za 200 eura. Skines aplikaciju njihovu i sve rjesavas na mobitel, bez nasih Tele operatera. Stavis i zaboravis na nju. Imam 3 komada i za sad sve rade divota.
Nikola:
--- Citat: Cervus elaphus - 17. 02. 2022. 08:58:15 ---Nikola,
Koji model Bolyguarada kotistiš. Ja sam ih isto gledao i htjeo bi isključivo kameru koja šalje slike. Da li se za Boly treba kupiti kartica od teleoperatera ili se dobiva sim sa njom i radi na principu pretplate. Trenuno se dvoumim između Bolyguarda BG710 i Spy point micro LTE.
Isto tako dosta interesantim mi se čini model BG636 sa GPS prijemnikom u slučaju krađe. Da li se ispalti platiit neštio više za GPS prijemnik i da li od toga ima koristi u praksi. odnosno kada kamera dobije "noge"
--- Kraj citata ---
Ja koristim BG 310 M, prijatelj BG 710 M, uzeo sam u setu s solarnim panelom.
To je ovaj model : https://lionshop.si/product/lovska-kamera-set-bolyguard-bg310-m-18mp-4g/
SIM karticu biras i kupujes sam, Bolyguard ti drži i besplatni Molnus cloud sistem za pregled slika i upravljanje kamerom, kojeg preporučujem, jer se rješavate muke s Gmail serverima i ostalim glupostima koje to donosi.
Modele s GPS nisam koristio ali sumnjam da bi tu bilo neke pomoci, jednostavno ti iskopčaju baterije i vozdra.
A mislim da i GPS modul troši prilično resurse baterije.
Od ostalih modela koji ne šalju slike preporučujem ovaj model:
https://lionshop.si/product/lovska-kamera-liontek-cougar-30mp-wifi-2k-solar/
Kamera radi besprjekorno, snima video u 2K rezoluciji, aplikacijom skidaš slike preko wifi na mob itd
Unutra su 4 baterije punjive iz LIDLA i rade već godinu dana bez greske
Napominjem da nisam promotor ovog gore shopa, vec sam kupio kamere kod njih i sve je ispalo super.
Mozda se negdje drugdje mogu nabaviti jeftinije.
Lp
grom:
Meni je HC 300M radila skoro dvije godine, manje više dobro. U zadnje vrijeme popizdila od kiše i vlage, isprazni baterije i ne radi. Osušio, malo pošpricao sa WD utore od kartica i prekidač. Sada radi, ali bojim se kiše. Vjerojatno brtve popustile i ne drži više. Mislio sam je uvaliti u plastični bidon od par litara , otvoren naprijed i bez dna, tako da je štiti od kiše. Ili kupiti nešto bolje. Iako ima i nekih kineskih koje su puno bolje od 300m.
Cervus elaphus:
Nikola hvala puno na iscrpnom odgovoru. zagi
Bolyguard mi se čini bolji zbog ic 940, 18650 baterija i mogućnosti snimanja videozapisa dok mi se kod Spypointa sviđa što se spaja na najbolji signal. Po dimenzijama su tu negdje tako da ih nije problem sakriti da budu neprimjetne.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju