Divljač > Lovačka kuhinja

Jela od riba i ostalog koje živi u vodi...

<< < (42/126) > >>

grom:
Dobra je hoba, kod nas ih trenutno ima. Velike idu u kraj uginuti pa se može u vršu ili varalicom, ali nemam vremena trenutno za to. Jesam jednu ove zime dok sam lovio lignje, to je sve.

Goran:
Kad sam bio mlad tamo kuci lovili smo ih rukom u Prapratnoj zimi dok smo ronili u zalivu na lijevoj i desnoj strani uvale izvan kampa. Struja bi ih donijela blize  stijenama i medju persike na nekih 12- 25 m dubine znalo ih je biti dosta.
Na lijevoj strani je bilo naopako sidno ( znak) oznaceno zbog kabla za Mljet koji je bio ispod a dole nize je bila olupina sa  starim brodom i tu ih je znalo biti. Dobro mjesto za ronjenje nekad davno pocetkom osamdesetih.  Sad ne znam kako je...
Tu je pala i jedna velika kernja od koje smo nahranili citav klub i prijatelje. Stari Mares Supersten je odradio bez greske ali je uzelo muke da se kernja izvuce iz dubine od 17 m iz skrape. Sportski ulov koji se ne zaboravlja nikad....

spinnaker:

--- Citat: Goran - 15. 05. 2016. 23:23:24 --- Stari Mares Supersten je odradio bez greske ali je uzelo muke da se kernja izvuce iz dubine od 17 m iz skrape. Sportski ulov koji se ne zaboravlja nikad....

--- Kraj citata ---
Onaj tko je ikad lovio kirnju, a pogotov na dah zna kako je jebeno na 17m.
 ludiloo

grom:
Ronio sam nekad, ne više od možda 15-16m. Zna biti gadno, nije problem spustiti se ali je frka kad moraš nazad, a harpun pod kamenom zaglavi.

Goran:
Zaroniti u to doba nije bio problem jer mladost i zdravlje su tu a i trening and bio konstantan.  Problem je bio ostati na dnu i cekati priliku za lov a ne samo uhvatiti siku pa bjez nazad.  Taman sam bio kupio Cressi Concodr peraje i malo ih odradio da se noge naviku na otpor i duzinu ovih peraja. Kad sam skuzio kako se sa sto manje napora docepati dna onda je bilo vremena da se osmotri situacija. Kirnja je lezala u svojoj rupi ako i obicno i dobila harnup u glavu ali se zakljucala u rupu i niej htjela vani pa sam morao ostaviti konop i pusku na putu gore. Onda sam se vracao nekoliko puta jer nisam htio izgubiti pusku. U one dane nije bilo lako nabaviti  dobru podvodnu pusku. Bio je neki majstor u Zagrebu koji ih je radio kod kuce mislim da se zvao Praga ili tako nekako ali Mares je bio nesto posebno. Zbog panike oko puske vracao sam se nazad i vukao cak je i jedna pozamasna murina izisla da vidi sta se moze ugrabiti ali nisam odustajao. na kraju sam otisao po bocu i sisao dole odvezao pusku i privezao domizanu od 2-3 litra i napuno zrakom iz regulatora pa je kirnja ubrzo pustila i odmah je izmesena vani. Bio je dozivljaj vidjeti je na camcu a i na plati skuhanu kasnije. Tu Mares pusku su mi iduce godine ukrali na prvenstvu podvodnog ribolova u Neumu. Iste godine je poginuo jedan jako dobar ronilac  Goran Bonacic sa Braca kojeg sam na kratko poznavao ali me dobro impresionirao. Velika zalost i veliki ronilac!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju