Divljač > Lovačka kuhinja
Jela od riba i ostalog koje živi u vodi...
ivod:
--- Citat: anubis - 08. 11. 2016. 22:06:43 ---
--- Citat: grom - 08. 11. 2016. 20:27:32 ---Dobre su lignje, najbolje s gradela ili na moj nacin u teći frigane. Srdela friska s gradela je isto super. I kako god, a jeftina sirotinjska riba. Bila nekad.
--- Kraj citata ---
A Grome moj, pa ja i jesam sirotinja i toga se ne sramim! A svježa srdela sa žara je stvarno vrhunska, vrhunska!
--- Kraj citata ---
Je, kolega Anubis, ali ne u ova doba godine.
Goran:
Grome je srdela bila sirotinjska riba jer je bila najeftinija ali je bila friska skoro na svakoj peskariji. Bila je veca nego danas, svjezija, ljepsih ociju i skrga a moglo se snjom svasta i na gradela, i na tavu/ brasno frigana, i u toc i na salatu ali uz nju je isla i krompir salata nekad zelena pa blitva ili spanak. Riba se zalije maslinovim sa bijelim lukom i petrisumulom pa tocas i zalijevas bevandom. Nije bilo lose! Srdela je inace jako zdrava i potrebna i po nekim stvarima kvalitetnija nego puno skuplja i priznatija bijela riba. Srdela je mali heroj u mojim sjecanjima. Srdela je jedno a bukve i spari nesto drugo...
I iglice su bile lijepe i bijele a pravile se isto ko i srdele i bile su ukusne. Ti si covjek s mora i sta cu tebi pricati o tome...
roger:
Moj je dida uvijek govorio: "Srdela je othranila Dalmaciju"! zagi
ivod:
--- Citat: Goran - 10. 11. 2016. 04:34:37 ---Grome je srdela bila sirotinjska riba jer je bila najeftinija ali je bila friska skoro na svakoj peskariji. Bila je veca nego danas, svjezija, ljepsih ociju i skrga a moglo se snjom svasta i na gradela, i na tavu/ brasno frigana, i u toc i na salatu ali uz nju je isla i krompir salata nekad zelena pa blitva ili spanak. Riba se zalije maslinovim sa bijelim lukom i petrisumulom pa tocas i zalijevas bevandom. Nije bilo lose! Srdela je inace jako zdrava i potrebna i po nekim stvarima kvalitetnija nego puno skuplja i priznatija bijela riba. Srdela je mali heroj u mojim sjecanjima. Srdela je jedno a bukve i spari nesto drugo...
I iglice su bile lijepe i bijele a pravile se isto ko i srdele i bile su ukusne. Ti si covjek s mora i sta cu tebi pricati o tome...
--- Kraj citata ---
Kolega Gorane, srdela za gradele bi u kilu smjelo biti maksimalno 22-25 komada. Nažalost, ja takvu srdelu godinama nisam vidio, ovo danas sa 40 komada u kilu nema veze s vezom paci
Inače, da meni netko na frišku ribu stavi išta osim uja i soli, vratio bih mu je u glavu. Ali, sekondi gušti, eto... z10
Pinia:
Dobra je srdela ali kad nema srdele dobra je i ostala riba.. fre zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju