Divljač > Lovačka kuhinja

Jela od riba i ostalog koje živi u vodi...

<< < (74/126) > >>

roger:
A od kad su se u mene ponovo pojavile tune, unazad nekoliko godina, pao je ulov sve ostale ribe, kako plave, tako i bijele.
Tune se vidjaju u kraju - bacaju se po povrsini dok love, u svim toplijim mjesecima, pa tamo negjde do novembra.

Tog nije bilo nikad prije.

ivod:

--- Citat: roger - 03. 06. 2017. 08:40:24 ---A od kad su se u mene ponovo pojavile tune, unazad nekoliko godina, pao je ulov sve ostale ribe, kako plave, tako i bijele.
Tune se vidjaju u kraju - bacaju se po povrsini dok love, u svim toplijim mjesecima, pa tamo negjde do novembra.

Tog nije bilo nikad prije.

--- Kraj citata ---
Je, istina, viđam ih svako lito s južne strane Drvenika velog, skoro u sami kraj. Kad tunji "igraju", zna biti spektakularan prizor.

Gabro:
To to šjor Ivo!! Kapula na polumjesece, dosta pelate da bude baš omo dosta pome, komadi, može i kvasine, i onda inćune malo uvalit par minuta. I pura ide sa tim baš lipo...
Tunja ima sve više, zabrana ga je oporavila samo šta sad tunj ubija srdelu. Srdela je na dnu hranidbenog lanca kod pelagične ribe i kako se poveča broj kojeg predatora tako je veči pritisak na srdelu. A jebi ga nekome svane drugome se smrkne...

ivod:
Jedino, kolega Gabro, kad smo u temi o' koga i kužine; ja sam vam malo oprezniji s kapulom. Nekako se ne ljube ta lipa i zdrava biljka i moj mrzovoljni želudac. Tako da je uvik, bez iznimke, jako sitno rižem, odma solin i duuugo šufigajem,  dok se u mliko ne učini. Ostalo sve kako i pišete, umisto kvasine stavim žlicu acetta balsamica, a umisto pelati, metnem pasate, brži su mi, a toć gušći. Na kraju popaprim, odma ugasim vatru i poklopim, da se "stanja". Klasika.

Gabro:
E u mene je štumik ka mišalica, mogu jist brokava i zalit benzinom i ništa  ;D, iako preferiram fine stvari. I ja večinom kapulu na sitno i dosta šufigajem, pogotovo kod nekih ribljih jela di se riba jako malo kuva, nekih 5-10 minuta. Za brujete od veče ribe (grdobina, ugor, kokot, škrpun, bešmek...) ne šufigajen kapulu neko stavim sve na "ladno" iako se može i šufigat zavisi kako ko radi.
Svako misto uz obalu ima svoju ricetu za brujet. U neka mista mora ić žbirac, negdi obavezno sipu, negdi muzgavac, na jugu jegulje i žabe, negdi šufigaju kapulu negdi ne, neko stavlja kumpir s ribom neko ne, sve varijacije na temu ali ne može se tu puno falit ako su namirnice dobre. Jedino ne mogu razumit kad neko u plemenitu ribu(ili ribu uopče) uvali 3 žlice crvene paprike, vegete, razni fantovi ili šta ti ja znam već.... to je več zločin.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju