Divljač > Lovačka kuhinja
Jela od riba i ostalog koje živi u vodi...
Goran:
ja i dalje lovim lignje i po neku sipu i hobotnicu.
trapavi:
--- Citat: Goran - 14. 06. 2021. 08:21:57 ---ja i dalje lovim lignje i po neku sipu i hobotnicu.
--- Kraj citata ---
Da li loviš sa kraja ili barke, i ako sa kraja koju veličinu skosavice stavljate za lignje . Sipa je predpostavljam pohlepna na pušću (skosavicu )ko i tu.
Goran:
Sa mola obicno 2.2 i 2.5 incha duzine peskafonda a sa camca 3 i 3.5. zagi Zavisi od vremena, cistoce mora, struja i plime. Ove godine vise Daiwa i starije Yamashita peskafonde ili soskavice/ pusce.
trapavi:
--- Citat: Goran - 14. 06. 2021. 23:39:24 ---Sa mola obicno 2.2 i 2.5 incha duzine peskafonda a sa camca 3 i 3.5. zagi Zavisi od vremena, cistoce mora, struja i plime. Ove godine vise Daiwa i starije Yamashita peskafonde ili soskavice/ pusce.
--- Kraj citata ---
Znači sve uglavnom isto ko i tu. Inače lignjolov s kraja (kad nemaš barku ) popularno zvan eging je jedna vrsta mogu slobodno reć ovisnosti. Kad se čovjek navuče treba dosta volje da se toga riješi . Još imam iako već godinu dana rijetko idem Jamashitinih i drugih skosavica jednu kašetu od kartona krcatu novih pušći . Naravno rabljene tj one sa kojim trenutno lovim su u ruksačiću uvjek spremne.
Goran:
Lov lignji je zarazan pa sam i ja tako godinama nakupio dobru kolicinu starih, ostecenih, koristenih i novijih varalica ali nema veze odmara zivce, nadmudrivanje je interesantno a i ulovi se dosta. Nema veze ko ih jede meni je lov najdrazi. Dosta se podijeli prijateljima, nosi u lov i tako... Sjecam se davno u neko drugo vrijeme Ribomaterijal nije imao peskafonde pa si morao kupovati u Italiji i cekati sezonu...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju