Divljač > Lovačka kuhinja

Jela od riba i ostalog koje živi u vodi...

<< < (16/126) > >>

Laufer 223:
Vrlo rado, zahvaljujem na pozivu.

sile:

--- Citat: gperic - 15. 09. 2014. 20:15:32 ---
--- Citat: Laufer 223 - 15. 09. 2014. 12:27:18 ---Ovaj opis me podsjeća na krasnu knjigu Ferde Šulenića Priroda i ljudi. A u Citadeli i Vučedolu sam pojeo vjerujem najbolji fiš u životu.

--- Kraj citata ---

Kada te put nanese na istok lijepe naše javi se ppa da pojedemo i bolji nego u Citadeli.

--- Kraj citata ---
gdje se jede bolji nego u citadeli ? hvala unaprijed

Medvjedić:

--- Citat: gperic - 15. 09. 2014. 12:21:37 ---
--- Citat: Medvjedić - 13. 09. 2014. 16:22:13 ---Čestitke sretnim lovcima. Zanima me mjesto u Baranji koje je najbolje za riku. Student sam u Osijeku pa da iskoristim ovo vrijeme i da odem poslušati riku. Hvala!!
U slučaju da je netko iz Baranje voli bi kad bi mi rekao i dobar restoran.

--- Kraj citata ---

Odes fino do mjesta Lug i u centru sela imaš skretanje desno za Zlatnu gredu. Voziš nelih 5 km i onda dolaziš do križanja gdje skreneš lijevo. Voziš do početka šume i tu možeš fino bilo gdje stati i osluškivati riku. Ako hoćeš odi dublje u šumu i dolaziš do dvorca Tikveš. Tada si još dublje u lovištu i u većem centru.

Nakon toga se vrati prema Osijeku i stani u restoranu Citadela u Vardarcu, a ako hoćeš malo upoznati Baranju na povratku u Lug skreni desno i odi do restorana Kovač čarda u Suzi.

Naravno mazni jedan fiš ali naglasi blagi ili srednje ljuti. Nije ti loš ni perkelt od soma a i malo prženog smuđa nebi bilo za izostaviti.

--- Kraj citata ---

Kolega hvala na informaciji!!

leon:

--- Citat: Laufer 223 - 15. 09. 2014. 12:27:18 ---Ovaj opis me podsjeća na krasnu knjigu Ferde Šulenića Priroda i ljudi. A u Citadeli i Vučedolu sam pojeo vjerujem najbolji fiš u životu.

--- Kraj citata ---

Mene podsječa na knigu inž. Šušteršiča, koji je bio oko 1920 šumar u tim krajevima. Piše kako je lovio jelene i divlje svinje, više puta sam je pročitao, vrlo interesantno (poplave, nasipi, konji, loše oružje i optika, lov. gosti, križane svinje, jaki jeleni....)

gperic:

--- Citat: sile - 15. 09. 2014. 22:17:14 ---gdje se jede bolji nego u citadeli ? hvala unaprijed

--- Kraj citata ---

Od restorana u Kovač čardi fiš definitivno bolji par klasa nego u Citadeli, nakon toga Zelena žaba u Kopačevu, a i jednom sam se ugodno iznenadio u restoranu zatvorenog tipa vinarije Kolar, kojeg je gazda sam pripremao   step

Odličan i u Bezdanu ali treba potegnuti preko granice (iza Batine).

Međutim najbolji fiš, a naročito perkelt sam uvijek pojeo kada ga priprema neki vrsni znalac iz Baranje a ne u restoranima,

ali ovdje je tema rika jelena pa se trebamo prebaciti sa fišem na drugu temu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju