Divljač > Lovačka kuhinja
Vrt, povrće i jela od njega...
target:
Dodite u Slavoniju po gljiva, a nama šparoge donesite ludiloo
grom:
--- Citat: Pinia - 14. 04. 2018. 10:45:48 ---Normalno da se bere kad su odmah uz šparoge samo što ih je puno manje. Na 50 šparoga 2-3 kuke.
--- Kraj citata ---
Kod mene je obrnuto! Šparoga puno manje od kuka, a beru ih svi. Meni su odlične sirove, puno ljudi ih kuha i pravi s jajima, a da nema pojma da su sirove bolje. Recimo uz domaću zelenu salatu i mladu kapulu, dodaš i njih. Vrhove i ono meko ispod. Začiniš standardno, soli, maslinova ulja i kvasine domaće. Ja još stavim aceto obavezno. Inače su kuke jako dobre ako imaš problema s anemijom. Žena mi konstantno imala nisko željezo, kod zadnje kontrole sve super, a nije uzimala ništa lijekova. Kad poslije skontali da je taj mjesec jela sirove kuke na salatu skoro svaki dan. Onda i doktorici sinulo. Pune su željeza koje tijelo prihvaća lako i nisu potrebni dodatni lijekovi. Priroda je čudo, samo treba znati. Pa i meso divljači je zakon, sve drugo je živi otrov ako nije domaće.
Gabro:
Dobre su sirove ja gricnem odma dok berem par komada šparoga. Onih mekših, zelenijih.... Dobro je sve to iz prirode. Volim je i šušak, žutinicu, divlji luk tzv. mišancu, i to je lipo
Pinia:
Vidiš sirove još nisam jeo baš ću probat. Mi ih uvik ošurimo malo da prenu.
Upravo pojeli fritaju sa šparogama i jelenskom kobasicom zagi
leon:
U nas ima i puno kuka-blušća i još više prčavca-ruska, jako je gorka, treba je umješati sa špargom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju