Divljač > Lovačka kuhinja
Zbirka recepata raznih autora
JANEZ L:
Lp!
Evo nešto utrinka od juče... z10 z10 z10
Međuvremeno kad se meso i pastrmke pekle pripremio sam liste bosiljka za zimu...liste nasoliš i preliješ maslinovem uljem i staviš u frižider...imaš uvjek pri ruci božansku začimbu... d4 d1
A pobrao i oprao malo salate i krastavce... sauf
Lovski zdravo
Janez L
JANEZ L:
Lp!
Kod mene ista pjesma... z10 z10 z10
Međuvremeno spremao začimbe, da pripravim domaču vegetu...znate ono:"Na kraju dodamo još jednu žlicu vegete." z10
Lovski zdravo
Janez L
Štef:
Stevo Karapanđa i Oliver Mlakar! hao hao hao
Schultz and Larsen:
zagi zagi Pisaju mi zubi.. bl bl bl
Schultz and Larsen:
Bio u ribi neki dan sa jednim kolegom...
Dosadilo mi peci na tavi pa sam malo eksperimentisao... i da se proba nesto novo..
Sedlo od jelena...ovaj komad je oko 1,5kg...natrljao soli, biberom, bijelim lukom, konjakom(malo i u kuhara) i jos nekim mirundjijama sto sam nasao....
Pa u plasticnu kesu zajedno sa uljem da odstoji u sobnoj temperaturi oko pola dana....
Nasao sam jednu plocu kamenu oko 5-10cm debelu i pod nju nalozio drva....lozio nekih sat vremena da se dobro ugrije...Ako ima smreke, onda je dobro i sa njom natrljati plocu prije lozenja radi smeka....
Onda malo putera i ulja....da odgori..
Na to peci komad mesa i okrecati svako 3-4 minute sa svih strana.....pa malo konjakom flambirati...iz usta poprskati....a i dodavati ulja jer divljac nije masna, bar ovaj komad...
Nakon nekih pola sata je ovakav rezultat. Meso treba da stoji malo(5-10min)da ne izcuri socnost ..
Odavno nisam jeo bolje...
zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju