Divljač > Lovačka kuhinja
Zbirka recepata raznih autora
snajper:
sad ste i mene zainteresirali za šojke, nije mi nikad palo na pamet jesti šojku, probat ću. ima ih kod mene dovoljno, nisam ni znao da se to jede.To kod nas love samo zbog zabave i šarena perja. a sad ću je baš probat,ima li kakav još recept za šojke??
JANEZ L:
Lp!
Ima svega i svašta... gulaš, paprikaš, rižota...šojka na hiljdu i jedan način... zagi zagi zagi d1
Lovski zdravo
Janez L
erwolf:
fazan pecen u soli
prva napomena je da je originalni recept za piletinu ali ja sam probao sa fazanom i mogu vam reci da je bolji od originala,a tako misle i oni koji su ga probali d4
sastojci:
1. fazan ocerupan(sa kozicon,nikako odran)
2.kuhinjska so
3.belanca
4.panceta
5.beli luk
6,suve sljive
7.jedna kisela jabuka
ocerupanog fazana,naspikujemo slaninom i belim lukom(sto vise to bolje)u unutrasnjost stavimo jabuku i na pola secene suve sljive pa prostor izmedju nogu zasijemo i tako pripremljenog fazana ostavimo preko noci da odlezi u frizideru. uzme se tepsija ili okrugli pekac i pravi se pogaca od soli i belanaca.
donji deo pogace trebalo bi da bude oko prst debljine,polozimo na njega fazana i pocinjemo ga obavijati sa svih strana testom od soli i belanaca tako da na kraju izgleda kao da je fazan usao u iglo.bez bojazni da ce se iglo zarusiti jer belance sluzi da veze masu.
isplanirati dolazak gostiju i pred njih izneti jelo deriktno iz rerne(pece se oko 1,5 sat na 180 stepeni)tesko da ce iko poverovati sta je unutra,ispod pecenog igloa dok vi ne udarite npr.kutlacom po krovu koji puca a sobu ispunjava miris fazana....
namerno nisam napisao koliko se soli i belanaca potrosi,jer ni sam neznam odnosno nekad potrosinm vise nekad manje,a da nezaboravim ova se smesa pravi u nekakvoj plasticnoj posudi i nesme biti puno retka vec nesto kao gusce testo.
ps.
imao sam i slike skoro svih recepata ali se sad u tom folderu nalaze crtani filmovi, sor sor sor znaci klinci su nesto cackali dok sam bio odsutan..............
zagi zagi prijatno zagi zagi
erwolf:
aromaticni zec
sastojci:
1.zec
2.100gr kraskog vrata
3.100 grama pancete ili bele slanine
4.veca glavica crnog luka
5.beli luk
6.ribani kiseli kupus
7.krompir
8.50gr suvog grozdja
9.kafena soljica konjaka
10.slanina za spikovanje
zeca izvadimo iz paca,pustimo da otkapa,posusimo ga i dobro naspikujemo slaninom i belim lukom. u serpi proprzimo sitno seckani luk sa sitno seckanim kraskim vratom i slaninom te dodamo ribani kupus i jos malo proprzimo,pobiberimo po volji,tom smesom punimo zeca i usijemo ga da smesa nemoze da izadje.pekac oblozimo po dnu sa debljim komadima krompira secenim na kolutove i pospemo suvu grozdje,polozimo zeca na krompir i zalijemo konjakom.
pece se oko 1,5-2 sata na 180 stepeni uz stalno prelivanje sa ispustenim sokom,
kada je gotov servira se tako sto se nadev postavi u sredinu ovala oko njega se postavi krompir pa onda komadi zeca u krug stim da izmedju svakog komada mesa se postavi po komadic pomorandze secene na kolutove z14
zagi prijatno zagi
Fratt:
erwolf,ovakav recept sa solju ja koristim kod pečenja ribe,predobro ispadne...bravo na receptima,ajde još! zagi zagi zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju