Divljač > Lovačka kuhinja
Zbirka recepata raznih autora
JANEZ L:
Lp!
Da napišem kako se uradi ovaj lovačko- kineski tanjur. z10 d1
Šnicele od jelenjeg teleta sjeckamo na komadiće i mariniramo sa umakom od soje neka 3 dana.
Iz kuhamo papke od domače svinje. U vodu bacimo papke, sol, cjeli crni biber i po koji list lovora.
Danas sam na sjeckao listove cikle, blitve, crveni kupus, crvene, žute i zelene paprike, slatki feferon, rajčicu, koji sam uklonio sjemenke, mladi luk, češnjak, poriluk i pola oštrog čilija.
Na brzinu ispeći meso, kojeg malo solimo i bibramo, staviti ga na tanjur i u tavu baciti sjeckano povrće. Koji minut ili tri, pa dodati umak od ostriga i sve na tanjur. Meso posuti sa peršinom, povrće sa vlascom. z10 d1
Pa, Dobar tek!
Lovski zdravo
Janez L
Goran:
Pravi kineski stirfry! Bravo!
Mozda da dodas malo sechuan cilli peper is bila stvar da je malo pikantnije.
JANEZ L:
Lp!
Evo nešto za zimu, da se spremi za začine, umake, gulaše, paprikaše i tako dalje. d1
Pokupio još preostatak paprike, slatkih feferona i ljutih čilija. Papriki i feferonima očistio sjemenki, čiliju ostavio.
Onda sve ispeći na tavi.
Sve bacao u kovinsku posudu koju sam pokrivao i pustio, da se sve malo odstoji. Onda sve bacio u multipraktik, dodao još 110 grama soli i 0,5 dc domaćeg maslinovog ulja. Sve sam spasirao.
Stavio u pasterilizovane staklenke i još stavio za 20 minuta u pećnicu, na 80oC. z10 d1
Biče dovoljno, za jednu godinu... zagi
Lovski zdravo
Janez L
Schultz and Larsen:
zagi zagi bravooo Ovo izgleda jednostavno napraviti i sigurno odlicno
tyrol:
--- Citat: JANEZ L - 18. 10. 2013. 22:40:17 ---Sve bacao u kovinsku posudu koju sam pokrivao i pustio, da se sve malo odstoji. Onda sve bacio u multipraktik, dodao još 110 grama soli i 0,5 dc domaćeg maslinovog ulja. Sve sam spasirao.
--- Kraj citata ---
Janez bravooo
Samo mi reci dali skidaš vanjski dio povrća nakon što odstoji ili sve ide direktno u blender??
z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju