Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > Lovačke priče
> Lovacke price-istiniti dozivljaji <
lovac10:
Kako nitko nije primjetio,daljina preko 300 metara i jelen u laganom trku
aski:
mila moja Čazma svega ima tamo,bravo
šokac:
Priča je kombinirana sa djelovima iz knjige Jože Hovata "Crvena
lisica" ili u drugim izdanjima pod naslovom "Ni san ni java ".
Odlomak iz te knjige je davno objavljen u LV pod naslovom
"Krunaš". Rečenica koju je Horvat napisao u knjizi" Tražim zaborav , tražim jelena ."
a koju je i Laufer napisao najkraće može sažeti radnju knjige .
Mene osobno to ne smeta previše i volim pročitati priče koje lovci napišu .
Sad bilo to potpuno istinito ili pomalo ukrašeno nije previše bitno .
fazan III:
evo jedna od jučer
pošto imamo pravo po lgo za odstrel samo jedno zrelo jelensko muško grlo ne računajuči košute i telce ,kad se pojavi jelen kod nas počinje prava ofenziva svi sve šute i taje jedni od drugih bilo kakve informacije o tragu i mjestu pojave tragova.jučer ujutro pošto sam odveo kćerku u vrtić odlazim u obailazak da vidim dali se pojavio neki veći jelenski trag,i nađem gdje je iz susjednog lovišta u naše prešao po tragu bih rekao veči jelen,košuta i jedna junica,u tom trenu vidim da mi sa približava jedan mladi lovac i našeg društva,krenemo u razgovor ima li išta ili ništa,nakon razgovora mladi kolega mi kaže da je našao neki trag međutim zbog neznanja i neiskustva ne zna o čemu se radi jelen ili ds.kazem da me odvede do mjesta gdje je našao trag i pokaže mi ih,dolazimo do mjesta ,pokazuje mi tragove i ja mu objasnim da su to jelenski tragovi da trag ds ima drugačij oblik da je više obliji i ima drugačiji posatvljene pripake odozada.ponovo se mladi kolega pozali da još nije vidio jelensku divljać u prirodi,te da mu je to želja, ja se sažalim nad njim i uputim ga na koju čeku da sjedne pa mu možda izađe i taj jelen,sebi naravno izabirem idealnu poziciju,inače mladi kolega nema pravo na odstrel jelena jer nema dovoljno bodova.sad ja već u glavi imam plan mali će sigurno biti nemiran i jelen bi trebao izači na mene.na rastanku mu objašnjavam od kuda da dođe do čeke,kako da se ponaša na čeki,do koliko sati čemo biti na čeki i ono NAJVAŽINIJE DA O OVOM NIKOM NE PRIČA.ja sav sretan dolazim kući i nemogu se doćekati većeri da krenem na čekanje.konačno pet sati oprema spremna i krećem,dolazim na mjesto dogovora sa mladim kolegom,a kad tamo ni manje ni više već deset auta od ostalih kolega lovaca,ja šokiran ljut kao pegla para mi na uši ide van.dolazi mladi kolega,ja ga pitam što je ovo kako su ostali lovci saznali za jelena,on mi odgovara da je poslije rastanka samnom otišao u birtiju i tamo sjeo na kavu sa drugim kolegama i sve im ispričao,na kraju mi onako hladnokrvno kaže pa što nas je više veče su šanse da ga netko odstreli,ja puko,ali šta je tu je.odmah sam znao da nitko nebude ništa ni čuo a kamoli vidio,tako je i bilo puno baba kilava djeca.danas ujutro opet odem u obilazak i ustanovim da je jelen sa svojim damama napustio naše lovište. poanta je da
nikad više i nikom ne govorim kada nađem trag jelena,nego šutim i svima govorim da nema nikakovog traga.a
ona ekipa iz birtije uvijek samo sluša i ispituje druge gdje što ima od tragova i onda odu i nabiju guzice na čeku pa nekad i odstrele nešto tuđom zaslugom obilaska tragova
baš sam ljut sam na sebe d6
KOBI:
Prica se kad vec obajati nakon godinu-dvije u protivnom se nece imat bog zna o cemu pricat moj fazan3 zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju