Lovstvo > Lovački sajmovi
Varaždin sajam 2014
Fazan Okićki:
--- Citat: roger - 12. 10. 2015. 04:58:54 ---
--- Citat: berbenn - 11. 10. 2015. 17:56:21 ---Zalosno je, ali vise se opreme moze naci u Lovackom vijesniku ili Dobroj kobi nego danas na sajmu! Nadam se da ce netko od mjerodavnih procitati ove razocaravajuce recenzije pa donijeti neku odluku s kojom ce sajam dignuti na nivo kakav je bio nekad ili cak i vise...
--- Kraj citata ---
Nazalost, ali oba casopisa/glasila su danas pala na niske grane a po svojoj namjeni ne bi trebalo da se pretvore u prodajne kataloge.
Dok je "Lovacki vjesnik" pao na niske grane, o cemu se pisalo zasebno, "Dobra kob" se jos "bori da odrzi neki malo vislji nivo kvalitete.
Citam tako zadnja dva broja "Dobre kobi", i zapne mi za oko jedan detalj: clanci o novoj ceskoj kombinaciji i talijanskom karabinu "Iris" - prepisani iz magazina "Kalibar".
Neki clanci o lovstvuu, poput lova divlje svinje zamkom - prepisani iz magazina "Wild und Hund".
Pa zar nema u HR autora da napisu neki kvalietetan tekst o lovu ili opremi, nego se prepisuje iz stranih casopisa?
Jos i za to treba skinuti kapu, jer "Lov. Vjesnik" se ne trudi niti toliko.
Tako da ako je citati sta kolege prethodno pisu, stanje sa sajma je samo indikacija pada opce kvaliete, ali po meni i ekonomske situacije u nas.
Za neka bolja vremena, trebali bi bolji kadrovi da iznesu bolji kvalitetu.
--- Kraj citata ---
I sve to stoji. A opet, ima i ona druga strana medalje. Lovočuvar, koji je po mom osobnom sudu bio najkvalitetniji i najstručniji od svih HR lovačkih časopisa, stavio je ključ u bravu jer ga nije imao (htio!) tko čitati. Vrtimo se u krugovima iz kojih ne znamo pronaći izlaz. uf
DK!
P.S. Znam da je OT (isprika!) ali kad je već diskusija ovako krenula...
wortexhole:
Što reći ? Vratio se jučer sa sajma u Varaždinu, jedino što me razveselilo na sajmu je moje malo dijete koje je dodirnulo prepariranu patkicu u diorami HLS - a pa se neugodno iznenadila osjetivši perje pod prstima i ustuknula unazad kao da ju je netko povukao ,a facu složila takvu da su se svi koji su se u tom trenutku našli tamo potrgali od smijeha, zajedno sa mnom. Iskreno i nisam očekivao nešto spektakularno, pa se samim time i nisam previše razočarao viđenim. Sreo neke drage ljude i razmijenio riječ, dvije sa njima, a radi toga sam uglavnom i išao. Velika većina onoga što je tamo izloženo je za masu ljudi financijski nedostupno, ali tome nisu krivi izlagači nego opće stanje u državi u kojoj živimo. Ja sam siguran da ima kupaca i za puške od 180.000 kn, ali takvi ih ne kupuju na sajmovima, već im ih lijepo dostave na kućni prag njihove vile. Tko mi kriv što nemam takav standard i ja ? Sve u svemu pravi deja vu, samo što su izložbeni prostori razmješteni, tj. malo ih promiješaju da nisu svake godine na istoj poziciji.
tomica:
Ljudi moji, jel vas stvarno sve to cudi?! Sjetite se samo rasprava o pojeftinjenju oruzja, samo
da udemo u EU.
A gdje smo sada? Oruzje i streljivo nikada skuplje, place sve manje.
Zalosno.
roger:
Osnovni je problem sta u HR nema posla, a place su sve manje, tako da nam pada standard.
To je istina.
Medjutim, vezano za cijene oruzja, nije ono uvijek "skupo". Ima izuzetaka naravno, ali ako se malo istrazi i isceprka po google, i pogleda koja je MSRP (preporucena maloprodajna cijena) oruzja kod pojedinog proizvodjaca, vrlo cesto i kod nas nadje u ducanu po prakticki identicnoj.
Municija jest, bezobrazno skupa.
Generalno nasa kupovna moc je sve slabija.
fazan:
U subotu kao i sve ove godine na sajmu sam u Varaždinu . Ako je netko od forumaša tamo, bilo bi zgodno da se vidimo i nazdravimo
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju