Divljač > Lovište

godišnja članarina

<< < (4/8) > >>

Macak:
1200 kn clanarina, onda radne akcije ili lov na stetocine na koje ne mogu uvjek sudjelovati, svaki po 300 knua, to je ca. 900-1500 kn u godini, razna doniranja drustvu, prosle godine nekih 650-700 €. ove godine ce opet biti dosta toga, o ostalim troskovima da ne govorim a nike koristi, da na kraju nemam pravo ni pucat svake godine jednog ili dva srnjaka. u zadnje vrijeme sve vise razmisljam, da se bavim samo komercijalnim lovom (to sad vec i radim) ili cu preci u slavoniju u drugo drustvo. mislim,  nije mi zao pored clanarine i darovati donacije novcane ili matrijalne, ako je ekipa ok i imam svake godine nesto za pucat, pa makar bilo skartno.

danimus2005:
 z14
Kod mene je članarina 2400,00kn (društvena + savezna).
Mi imamo bodovni sustav , tako da bi se išlo u lov treba se godišnje skupiti najmanje 200bodova kroz radne akcije. Ako se ne želi ići u radne akcije, mogu se bodovi kupiti= 800kn za osnovne bodove. Stime da to nije dovoljno za cijelu sezonu.  Vidi se iz odlje navedenih razloga.  ;D
-100bodova odlazi za skupne lovove(od onih 200 početnih)
-odstrel srnjaka 150boova (trofej i meso)
-odstrel srne sa divljačinom 100bodova
-odstrel vepra u medalji 200bodova(samo trofej)
-odstrel jelena 300bodova (samo trofej)
-fazan 15 bodova
-zec 30 bodova
-šljuka 10bodova
-prepelica 5bodova
-pas u lovu dodatnih 10bodova po lovu

200 bodova kojih je obavezno odlazi za skupne lovove, dok za krupnu divljač treba malo više raditi.
Ako se redovito odlazi na radne akcije skupi se toliko bodova da se sve može od gornje liste bodova odstrijeliti, ali 200bodova je minimum bez kojih lovac ne može dobiti dopuštenje za lov.

Izrada otvorene čeke donosi 400bodova
Izrada zatvorene čeke donosi 800bodova
Hranilišta (ne znam točne bodove) ali cca200bodova po hranilištu

Svaki član ima pravo godišnje odstrijeliti jednog srnjaka ili jednu srnu ako ima bodove.(trofeja i divljačina je lovčevo)

Sva crna divljač koja se odstrijeli u skupnim lovovima se dijeli sudionicima lova.
Jelenska divljačina se dijeli svim članovima.
Crna divljač odstrijeljena dočekom ide u društvenu škrinju.

Eto, jest malo skupo, ali....... to je lov. d4

Osobno još nemam psa, ali sam u procesu nabavke, tako da će godišnji iznos biti još malo veći, ali... fre

Svima želim DOBRU KOB!

deeejan:

--- Citat: evaeva - 01. 12. 2013. 21:08:32 ---1200 kn i uživaš u svim blagodatima lova do mile volje.

--- Kraj citata ---
di si clan ;D
kod nas,bolje da ne kazem cifru, sramotno, a ne vrijedi vise toliko >:(

sljuka lukavec:
dejan iskreno nikad nije vrijedila te novce.neki clanovi za istu lovu puno vise dobivaju i imaju veca prava samo o tome se suti zagi

Iggy:

500 kn + 400 kn savezna!!

Obavezne 2 hajke na lisice(od 4 ),hranilište i solište,obavezan odstrijel 2 lisice ili plačaš kaznu od 400 kn te 150 radnih bodova(1 bod=10 kn,a radna akcija 10 boda) da bi mogao opšte u lovište!!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju