Divljač > Lovište
Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?
TUROPOLJE:
slL slL slL kako stati na kraj nekontroliranoj sječi šuma u lovištima ,ima li toga i kod vas da se devastiraju čitave stotine hektara u samo jednoj godini hrasta , kestena, bukve naravno nepazeči se i na šumsko voče jer sve je to potrebno da bi divljač mogla opstati . Dali se kose i održavaju linije i prosjeke gdje divljač dolazi na ispašu i koliko je lovstvo usko vezano sa Hrvatskim šumama ?
Gdje se može obratiti u koje institucije i prijaviti ako je uočeno devastiranje šuma . ččč ččč ččč
fazan:
Kako je na mom terenu dosta šuma u privatnom vlasništvu osnovao sam udrugu privatnih šumovlasnika u namjeri da se bolje gospodari šumama uz pomoć savjetodavne službe ministarstvu RRŠiVG.
U privitku je naš statut da vidite kakve su nam namjere i kako funkcioniramo. U subotu 10.10 održan je 4 godišnji Zbor Udruga privatnih šumovlasnika u Gudovcu popraćemn predavanjima o razvoju u gospodarenju šumom na privatnim posjedima.
U RH je u privatnom vlasništvu oko 18% šuma , a ostalim dijelom u ime države gospodari J.P. Hrvatske šume.Ovaj postotak će se eventualno malo ublažiti povratom imovine , pa je tako Ðakovačkoj nadbiskupiji zasada vraćeno 10000 Ha šume.
TUROPOLJE:
upravo kod nas u lovištu se ruši tkz. popova šuma i hrastovi debljine 50cm i to sve ,, mislim da se radi o nečem velikom jer je do sada srušeno preko 1000 hektara u zadnjih 5 g sve hrastovi koliko se vidi nezreli za rušenje ..
A ovo šta sada ruše mislim da se žure porušiti prije nego predaju nadbiskupiji .
Mislim šta je još ostalo od tih prekrasnih šuma to je za plakati ali poslije kako je srušeno raste samo jalša i jasen trnje i šaš .. Ruši se i šumsko voče šta znamo da je zabranjeno ali jednostavno slL slL slL slL slL.
Dali će ko tome stati na kraj pitanje je ..To sve ruše Hrvatske šume..
Ne uređuju se linije niti prosjeke nego je naše vrijedno lovačko rulkovodstvo u našem trošku očistilo sa malčerom i sa motornim pilama nekih 10 km linija tako da možemo normalno loviti .
I to je stvar šta po pravilu bi trebali obavljati Hrvatske šume .
TUROPOLJE:
soro ,, vrijedno lovačko društvo na čelo sa izvršnim odborom..
TUROPOLJE:
Kod nas nisu toiko problemi sa privatnim šumama jer 85 % spada pod hrvatske šume teaa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju