Divljač > Lovište

Lovišta RH zahvaćena visokim vodostajem rijeka

<< < (4/20) > >>

fazan:
Ovo je tragedija . Sjećam se velike poplave Save 1964 godine i strahote koje je voda ostavila nakon povlačenja. no svi bi trebali u hrvatskoj imati jednaku zaštitu od poplava no to na žalost nije tako.
Dok smo mi u zagrebu bezbrižni tisuće ljudi gubi svoju teško stećenu imovini .
Pitam se kud odoše puste milijarde skupljene kroz izdvajanja za slivne vode i vodoprivrednu naknadu '
Sad se sjetih , bio je direktor na safariju .

Fratt:
Sad je poplava a u 8. mjesecu će Slavonija opet biti izgorena...ali bitno je da zeleni nedaju dirat slivne tokove.
Sramota i parodija od vladavine.
Kod ove slike gdje su košute i svinje skupa dođe mi da objesim oružje o klin,jadna stvorenja.. paci paci

šokac:
Ajd da i ja koju napišem na ovu temu .   Ovako ....
Rijeke Sava, Una, Kupa, Lonja i Strug susreću se upravo na području parka prirode. Zbog njihove vrlo složene dinamike, u ovom su području poplave nepredvidive pa se na njih mora računati u svako doba godine. Vodostaj Save nizvodno od Siska može porasti i za 10 m! Ako se u svim spomenutim rijekama najedanput pojave visoke vode, ogromne količine vode se sudaraju i uzrokuju poplave. Područje srednje Posavine može prihvatiti golemu količinu od dvije milijarde kubičnih metara vode. Tako nad Lonjskim poljem voda postaje vladarom kojega je prihvatio čak i čovjek.

Ovakvu situaciju da u Međustrugovima , Podložju... ima sada po nekoliko metara vode je planski stvorio
čovjek . Mogu se tu izgraditi nasipi uz samu Savu samo gdje bi onda završile te dvije milijarde kubika vode . U Savi ?
Sava to nemože sve gutati i poplavljivala bi naselja . Ovako se sa nasipima voda sprovodi u šumska i rijetko
naseljena područja . Izgradnjom nasipa uz samu Savu nestalo bi močvare i došlo do isušivanja Lonjskog
polja i nestanka onakvog života i staništa kakvog tu poznajemo .
Da nije te močvare tu nebi ni bilo toliko divljači . Jedan dio divljači (najslabiji) će sigurno stradati ali
drugi će nakon povlačenja vode iz šume živjeti u izobilju hrane jer voda za sobom ostavlja , školjke,
gliste , ribu , žabe ... i ciklus će se nastaviti kao i mnogo puta do sada .

Sve nosi svoje . Planinska lovišta velike zime i visoke snjegove ... nizinska poplave ...

7 rem mag:
Kod mene je do sada najveći vodostaj(972), navodno je poplavila jedan dio nešto istočnije(Kiki će to znati bolje) pa vraća vodu kanalom koji ide kroz sredinu lovišta. Voda nam odnijela 3 brvi pa smo to danas čistili da ne stvara nakupine i zastoje.

ROKI 23:
Ovo je brak iz interesa i nevolje uf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju