Divljač > Lovište
Lovišta RH zahvaćena visokim vodostajem rijeka
Fratt:
Ja lovim u Odranskom polju i dolje je isto katastrofa...uopce se bojim situacije. paci paci
Macak:
Danas sam bio u Martinjskoj Ves i tim okolnim selima, tamo je katastrofa koliko je voda visoka. Kazu mjestani, da takve poplave nisu nikad vidjeli. Divljac, pogotovo srne, stoji pored ceste.... Cijelo Lonjsko polje lici na neko veliko jezero.
wortexhole:
Ja sam jučer išao u Jastrebarsko autoputom, i sve one šume što su uz cestu su pod vodom ,ne znam kako duboko ali se vidi da je voda ušla duboko u šumu. Šteta što nije sezona na patke, njima sada ovo raj, mogu spavat gdje god hoće a da ne strahuju da će ih lisica dohvatit. Tek kada se voda donekle povuče čemo moći procjeniti nastalu štetu u lovištima, a bojim se da ona neće biti mala.
Tko zna kako će se ova cijela situacija odraziti na lov srnjaka 01.05.u lovištima koja su najviše nastradala, puno divljači je sigurno nastradalo od ove silne vode i vlage. Trebat će procjenit brojno stanje na terenu pa tek onda donijeti odluku o odstrijelnoj kvoti za ovu sezonu.
Fratt:
Upravo tako,em poplava,em krivolov em nerealna LGO i nemaš više srnjaka u lovištu.
Brane:
Još jedan vezani članak za ovo surovo vrijeme .. No sve je to priroda, takva je kakva je i mi ju moramo takvu prihvatiti, inače ona neće nas ... Pogledajte na fotografijama jadnog srnjačića što se stisao, slika opisuje cijelu priču ..
http://www.radiong.hr/?d=1&id=12236
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju