Divljač > Lovište
Zakup lovišta
Srndac:
Nakon dugog vremena da pokrenem temu opet pa da počnem. Ufff vec godinama planiram nać nekih para da zakupim lovište u ovom životu nisam ništa postigao samo padovi ( igrao sam nogomet čist promašaj radio poljoprivredu isto tako promašaj radi u dosta firmi nisam dobivao plaću po 3/4/5mj Itd... da ne nabrajam ) htjeo bi da postignem nešto u svom životu da mogu reći da sam ja to napravio i stvorio i da se divim tomu u životu ima padova i uspona to znam al htjeo bi da stvorim nesta imam 24god nemam toliko čuke da razvijam nuklarne bombe il da učim ljude nuklearnoj fizici tako nešta valjda bi mogao nešta stvorit za sebe ako se potrudim dosta i napravim to tako i to lovište koje bi ''ako'' bi bilo mogučnosti uspio zakupit lov volim više od svega od malih nogu sam išao sa ocem u prvi lov pogonom sa svojim psom od prvog susreta sa divljim svinjama i divljenu čarima lova ima nesta u tom lovu i druženju sto opušta pa tako i mene niz godina pa ako bi mogao netko da mi kaže dal se to isplati uzimat u komercijalu jer jbg jednom se živi pa da i to probam ako neide nek ide sve u pm bio bi zahvalan Hvala. zagi
antoniog:
U lovištu gdje obitava sitna divljać ,jedna obitelj bi mogla solidno živjeti ,ja sam pokušo računati po mom lovištu .
Znači po našem LGO i odstrijelu moglo bi se solidno živiti u komercijonali .
ALI ,kad bi nam netko uzeo lovište od našeg društva ,jako bi ga teško sačuvo od krivolova i uništavanja lovišta .Kako ona sara kaže "neče meni kojekakvi loviti po mojoj đedovini".Zato bolje mir.
evaeva:
Imati vlastito otvoreno lovište u današnje vrijeme i pokušati živjeti od toga veliki je rizik, zašto, kao prvo treba imati dobru lovočuvarsku službu kojoj se može vjerovati jer danas u ovoj krizi mnogi će posegnuti za divljači pogotovo uz cestu i tako probati pokrpati minuse na računima, treba osigurati dobru prihranu za divljač kako ne bi migrirala u susjedna lovišta, izraditi svu potrebnu dokumentaciju, izgraditi Lgo i Lto objekte, poduzimati mjere zaštite...........i da ne nabrajam više, a sve to košta.
Možda bi bilo isplativije napraviti veći gater u kojem je moguć lov divljači jer u tome slučaju lovac koji plaća ima zagarantiran odstrijel. U svakome slučaju treba baciti dobru računicu i vidjeti na kraju koliko ostaje čiste dobiti od svega ovoga.
Srndac:
Danas je svagdje rizik uzimet nešta al ljudi se koliko toliko bore da opstanu ja bi se trudio kao sto kažeš i tu lovočuvarsku službu bar 2/3 ljudi u koje imas povjerenja jer ova situacija u zemlji je kao u Grčkoj svi uzimaju koliko mogu a tebe ko j*** nemožes posao nać a i da nađes nečes dobit plaću zato bi htjeo uzet u komercijalu jer jedino bi to bilo nesta sto bi radio 24h 7 dana u tjednu i trudio bih se i sto bi radio narednih 30god.
VEThunter:
Srndać, ti to već imaš neko lovište u vidu ili? Ako imaš - super, ali ako je to onako - samo u ideji...
Nemoj se razočarat ako ne bude išlo onako kako misliš da će ići...
Nije to samo tako-ne znam što ću pa ću zakupiti lovište!
Mislim nemoj krivo shvatiti, samo dobronamjerno komentiram z10
d1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju