Lovna kinologija > Lovne pasmine

BEAGL

<< < (17/21) > >>

Gabro:
Grome polu pas ili ne vidim da ih ovde fale na sve usta a i cuja sam vec za te pase u Dicmu.To bi uzeja ka dodatak pticarima zalovit izjutro malo zeca po polju a i kad u Liku odem ponekad da mogu odvest u pogon a i kad je zabrana dugonogih gonica iza 01.02. mozes uvik svinju lovit s ovima.Sa istarcima i drugim dugonogim gonicima treba se posvetit njima skroz, pa se neki ne vracaju pa triba cekat a neman ni vrimena ni zivaca zjacit za pason 2 ure da dojde,da buden iskren nisan davno vidija neku kvalitetu da bi ja to sebi uzeja, cast iznimkama.Sa Beaglom sam lovija u francuskoj kunica i zeca,doduse lov drukciji skroz nego ovo sta bi meni trebalo ali mi se svidija temperament i volja njihova.Triba malo pitat i cut neke nove stavri zato i jesom ovde,drage volje bi se zaletija to Dicma poslusat tu gonju pa da mogu sam ocjenit sta je to.

Gabro:
vije ,laje i nenormalan u boksu je svaki pas koji nije odgojen,sa kojim se ne radi ili koji se slabo puštaju.
a uz puštanje i rad.....ako i dalje laje i vije onda ga se nije ili ne zna (čest slučaj) obučiti da ne laje i ne divlja u boksu
[/quote]
E onda bi ja volija dobit savjet kako naucit pasa da ne laje po noci jer mi nije poslo za rukom oducit jednu kuju sta jos iman.Naime vec 7 godina imam kuju seterku koja cim padne noc na najmanji sum opali tako iritantan lavez da me odma izbije iz kreveta i laje li ga laje po uru dvi,a post zivim u mistu medju kucama nije lipo ni prema susidima.Prvih par godina nije bilo toliko strasno dok zadnje 2-3 godine uzas.Pustanja i lova joj ne fali,zimi kad je lov ponekad lovi i 5 dana u tjednu po 5-8 sati u najtezem kamenjaru i opet isto.Post sam pomorac i zena se ne moze borit s njom doslo je do toga da joj se stavlja anti bark ogrlica kad stvarno pretjera.Da nije stvarno dobra u lovu i da nije vec toliko dugo u mene rjesija bi je se davno.Provali smo sve druge metode nista nije upalilo pa ako imas neki savjet rado cu prihvatit.Nadam se da nismo isli OT.

dr.natterwald:
navrati.....
ništa nije problem,savjet,pomoć,usluga
 d1

grom:
Sve zavisi kome šta treba,ja ga ne bih jer mi je teren težak i prolaze samo jači psi. Posavac,trobojac,balkanac...Beagle ne bi mogao držati korak s njima ni goniti 2-3 sata,inače su mi jako lijepi i simpatični psi.

Gabro:
E to lijepi i simpaticni mi treba!!! Triban ga uvalit zeni i dici ka kucnog ljubimca,ka ono nije velik moze i u kucu,smisan zivahan a opet da ja mogu snjim u lov vec kad je tu jeli  ;).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju