Lovna kinologija > Lovne pasmine
Beagle u lovu
.44 ML:
Pasi u mojoj obitelji su bili ovakvi kakve sam opisa čak je i jedan vučijak (NJ O) gonio zeca ali te pse su odgajali moj otac i moj pokojni dida i lovili su u dalm. zagori (toliko o terenu) a ja ga ne mogu pravilno odgojiti jer nemam za to vremena a tako je i kod većine ljude, zato i imamo pse kakve imamo
deeejan:
,a ja osobno sam sa brakovima lovio skoro pa sve.Doduše ne sa istim psima ali svi su bili brak jazavćari, lovio sam lisicu, zeca, svinje naravno, jazavca jamarenjem, kunu, divlju maćku, da ne skrećemo sa teme puno u vezi bigla ovo sam naveo kao primjer za što su sve brakovi sposobni
[/quote]
peca, slazem se zagi
jos bi dodao fazana, trcke, patke na preletu (aport)...
leon:
--- Citat: .44 ML - 02. 04. 2018. 21:53:59 ---Pasi u mojoj obitelji su bili ovakvi kakve sam opisa čak je i jedan vučijak (NJ O) gonio zeca ali te pse su odgajali moj otac i moj pokojni dida i lovili su u dalm. zagori (toliko o terenu) a ja ga ne mogu pravilno odgojiti jer nemam za to vremena a tako je i kod većine ljude, zato i imamo pse kakve imamo
--- Kraj citata ---
I ja sam ko mulac često pratio oca i starije lovce na lovu na sitnu divljač. Bilo je puno fazana, zečeva, trčki, čak nešto kamenjarki. Srna skoro da nije bilo. Goniči su bili elegantniji, nije bilo granula happi, jako brzi i odlični zečari. Baš je bio gušt slušati i gledati čopor pasa kako tera zeca po brdima... da ti kapu digne. Kad su ulovili ranjenog zeca, pojeli bi ga za minutu. Ljepi lovovi su to bili, bilo i prošlo...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju