Lovna kinologija > Lovne pasmine

BOSANSKI OSTRODLAKI GONIC (BARAK)

<< < (42/64) > >>

TUROPOLJE:
Opet sam nešta naučio.

Uzgajam brakove ali odmah poslije najdraži su mi baraci .. po izgledu..držao sam i terijere ali te kreštalice neće više na moje dvorište osim ako vratim staru liniju... :hundtrinkend:

Možda jednog dana , dođem do vas pa iz prave linije uzmem štene. naravno sauf sauf

STARI AVDZIJA:

--- Citat: lovacpd - 22. 09. 2009. 21:30:50 ---ajmo momci, sumarsku klupu u ruke i polako...
sto bih ja volio da sve sudije mjere pse....

--- Kraj citata ---
kako je kod nas u navici "austrijaska škola"da se sve mjeri to je o.k. dok se ne stekne vizuelna praksa procjene proporcija, ja imam tu"kinološku klupu"kad sudim jednostavno da provjerim ponekad svoju procjenu ili izmjerim psa kada sumnjam da iznad ili na granici donje ili gornje dozvoljene visine u odnosu na propisani standard.Sejfo na potezu:mjere Sejfo i ne zaboravite pol i starost. zagi

SEJFO:
 Ma ti si mene Ređžo pogrešno razumio:..... neću ja da budem kinološki sudija.... ja ću biti prvak svijeta kao uzgajivač...... sa hundom... a ne suđenjem!!!! hao hao hao hao zagi

STARI AVDZIJA:

--- Citat: SEJFO - 30. 09. 2009. 00:19:06 --- Ma ti si mene Ređžo pogrešno razumio:..... neću ja da budem kinološki sudija.... ja ću biti prvak svijeta kao uzgajivač...... sa hundom... a ne suđenjem!!!! hao hao hao hao zagi

--- Kraj citata ---
Ništa nisam pogrešno razumio vrati se na temi malo unazad u pitanju je utvrđivanje stvarnih proporcija pasa baraka a za ambicije prvaka svijeta nisi rekao s kojom pasminom jer si "pod stasre dane"počeo svaštarit hao hao hao hao hao

SEJFO:
 Onom kojom si i ti!!!  ;) ;) d4 hao hao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju