Lovna kinologija > Lovne pasmine
BOSANSKI OSTRODLAKI GONIC (BARAK)
Edvard Simonovski:
Kamicanin u pravu si, a kako i ne bi kada je Altanov otac Eki Vitezanski sto je bio odlucujuci preduslov za ovakav rezultat.
Samo veliki covek poput Redze Haskica moze tako pohvaliti jednog amatera kao sto sam ja, iako sam zna da je bar 100 koraka ispred mene kada je barak u pitanju.
Pozdrav od Altana i od mene.
Klemenčič:
Pozdrav kolege lovci!
Baraki su vam prekrasni. Pratim ovaj forum več jako dugo i moram pohvaliti sve uzgajivače ove pasmine. Moram napomenuti da je prisutnost baraka kod nas u Sloveniji svake godine veča, jedini problem je što su standardi na nižjem nivoju. Sječam se kad smo prije 6 godina doveli prvog baraka na tjelesno ocjenivanje, večina lovca se je posmjehivalo- kao šta smo doveli to đukalo. Danas je situacija puno bolja. Došlo je nešto svježe krvi pa se i kvalitet pobolšao.
Na dolnjim slikama je kuja mojeg šteneta uslikana na državnom takmičenju dugonogih goniča, bila je jedini predstavnik svoje pasmine.
Evo i budučeg šampiona sa 4 mjeseca:)
Dobar pogled i puno uspeha sa ovom predivnom pasminom.
kamičanin:
Pozdrav,dana smo vodili Zelju i alfu na vatreno pemijerno krštenje u gater kod prijatelja Cola Bajića iz Petkovice kraj Šapca koji nas je i "zarazio" baracima.Juče je Zellji bilo 8 m.,a Alfi 6,5 m.
da ne pričam više-jedna slika vredi milion reči....
kamičanin:
i dalje Zelja ....
kamičanin:
Uz podršku Colove barakuše Sonje i Alfa se oslobodila i krenula....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju