Lovna kinologija > Lovne pasmine

Bugrski Ludogorski Gonic

<< < (7/15) > >>

medo:
Tako treba jer ako neka nacija smatra da imaju nesto sto drugi nemaju treba to zastititi jer to je nacionalno blago d4

danyhunter:
U pravu ste ,drugari moi...Bas tako je ali mi ni smo edinni i svaki kod nas tegli na svoju stranu umesto da se druzimo i da brinemo za uspeha nase kinologije...

zhelyo:

http://www.zhelev-dogs-farm.eu/www/

medo:
Zeljo pa ti si ziv ;D ;D
Kako si i kako je bilo u lovu zadnjih tjedana. Siguran sam da su psi odradili sezonu jako dobro.Lijepi su.
Pozdrav!

lovacpd:

--- Citat: danyhunter - 02. 12. 2007. 18:32:59 ---Nema Bugarska medjunarodno priznate lovacke rase i uskoro nece da ima ja mislim...Ali nadacemo se!!! d4

--- Kraj citata ---

Sto se tice Bugarske i gonica...ima pokusaja da se naprave neke rase....Imaju "baraka", evo vidimo i "alpinca", ne bi me cudilo da pocnu lagano da prave i "balkanca", "posavca", itd...
Iskreno moje misljenje, prave rase kopirajuci vec postojece rase i to od losijih predstavnika pasmine...i ko zna kakvim mjesanjima....
Samo se nadam da to FCI nece tolerisati, jer ako na malom prostoru budemo imali dvije identicne rase, jednu ok standarizovanu, drugu  kakvu takvu, postoji opasnost unistavanja obe...
nadam se da mi ovakav stav niko nece zamjeriti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju